"Putokaz za budućnost odnosa i čvrstog partnerstva": Vučić obišao Preobraženjsku crkvu u Sentandreji - Odiše posebnom duhovnošću!

19.08.2023

15:11

0

Predsedniku Srbije episkom uručio orden

"Putokaz za budućnost odnosa i čvrstog partnerstva": Vučić obišao Preobraženjsku crkvu u Sentandreji - Odiše posebnom duhovnošću!
Copyright Instagram printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao sa danas sa episkopom budimskim Lukijanom u Sentandreju, nakon čega će mu biti dodeljen orden Eparhije budimske prvog reda.

Vučić će potom prisustvovati bogosluženju povodom slave Preobraženske crkve. Liturgiji će prisustvovati i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član predsedništva BiH Željka Cvijanović.

- Sa episkopom budimskim g. Lukijanom danas u Sentandreji, mestu koje odiše posebnom duhovnošću dok svedoči o istoriji našeg naroda i njegovom naseljavanju u ovim pitomim predelima Mađarske i njihovom opstanku od 17. veka do danas - napisao je Vučić i dodao:

 

- Mnoge stranice istorije ispisane su od tada, ali ove koje stvaramo danas sa našim prijateljima Mađarima, predstavljaju putokaz za budućnost naših odnosa, čvrstog partnerstva i poverenja koje smo zajedno izgradili na dobrobit svih naših građana.

Kasnije, predsednik Vučić će prisustvovati ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u atletici - Budimpešta 2023 u Nacionalnom atletskom centru, gde će ga dočekati predsednica Mađarske Katalin Novak.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike