Vučić: Osuđujem upotrebu veštačke inteligencije u političkoj borbi - to je nešto što je nedozvoljivo i nefer

18.08.2023

09:16

0

"Jedini sam u zemlji koji smatra da smo napravili grešku sa litijumom, jer je, kako je rekao, njegov posao da zna šta su strane službe uradile"

Vučić: Osuđujem upotrebu veštačke inteligencije u političkoj borbi - to je nešto što je nedozvoljivo i nefer
Copyright TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se protivi upotrebi veštačke inteligencije za borbu sa političkim protivnicima i da smatra da je to falsifikat.


Gostujući na RTS-u, a na pitanje novinarke da prokomentariše spotove na TV Pink o pojedinim liderima opozicije u kojima se koristila veštačka inteligencija, Vučić je rekao da niko ne bi voleo da se to desi njemu i da je to grubi falsifikat.

"Ja smatram da su predstavnici bivšeg režima u pravu i da to ne sme da se koristi. To je nešto što je nedozvoljivo, nefer i nešto što jedna demokratska država ne sme da radi i nadam se da će nadležni organi preduzeti odgovarajuće mere. I očekujem to", rekao je Vučić gostujući na RTS-u.

Dodao je da je vlasnik TV Pink Željko Mitrović njegov prijatelj, ali da to ne sme da se radi.

"Dobro je da koristimo veštačku inteligenciju, ali ne sme se zlupotrebljavati. Nema smisla da stavljate u usta ljudima nešto što nisu rekli. Dovoljno su toga loše uradili da nema potrebe da im bilo šta stavljaš u usta", poručio je Vučić.

Kako je rekao, predstavnici bivše vlasti su emitovali fotomontažu njegove  fotografije sa Kurtijem kako se grle, a, kako je rekao, nikada se nije ni rukovao sa Kurtijem. 

"Nikada to nisu osudili. Ne očekujem da osuđuju ove besmislene karikature koje se o meni objavljuju svaki dan, niti mi smeta", rekao je Vučić.

Rekao je da je navikao da ga nazivaju svakakvim imenima i da se to videlo i sinoć na fudbalskoj utakmici Partizana na kojoj su mu navijači pogrdno skandirali čim nisu bili zadovoljni nečim, pa makar to bila i sudijska odluka.

Vučić je rekao da posle Mađarske ide na jedan težak put i da će čim se vrati, otvoriti stadion u Leskovcu. 

"To je stadion koji pripada državi Srbiji. Naći ćemo operatera za stadion, jer nećemo to da ostavljamo lokalnim samoupravama. Predivan je stadion, završili smo ga ranije, ali imali smo problem sa hibridnom travom. Otvaramo stadion, bolnice, domove zdravlja, krajem septembra otvaram velelepnu školu u Sjenici sa unutrašnjim bazenima", rekao je Vučić. 

Jedini sam u zemlji koji smatra da smo napravili grešku sa litijumom, jer je, kako je rekao, njegov posao da zna šta su strane službe uradile.

"Dobro je da imamo pluralizam i da svako govori šta hoće, a ja ću da govorim ono što je u interesu građana Srbije", poručio je Vučić.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike