Predsednik Vučić: Srbija mora da vodi svoju, a ne tuđu politiku

18.08.2023

08:42

0

"Ako ćemo da svima podilazimo, ako će Brisel, Vašington ili Moskva da nam vode politiku, šta će nam onda Vlada i predsednik"

Predsednik Vučić: Srbija mora da vodi svoju, a ne tuđu politiku
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da Srbija mora da vodi odgovornu politiku i da gleda kako da idemo napred.

"Nama su strane direktne investicije za devet odsto veće nego prošle godine. Mi vodimo računa o tome. Ali morate da vodite i svoju politiku, ali ne tuđu politiku“, rekao je Vučić.

"Ako ćemo da svima podilazimo, ako će Brisel, Vašington ili Moskva da nam vode politiku, šta će nam onda Vlada i predsednik", rekao je Vučić.

Rekao je da u septembru sledi sednica Ujedinjenih nacija i da očekuje da će mnogo toga biti rešeno u narednih mesec dana.

On ističe da su ga okrivili na zapadu zato što su navijači Crvene Zvezde okačili transparent "Kad se vojska na Kosovo vrati".

- To pokazuje do kog stepena ludila smo došli u svetu. Do kog stepena teške bolesti i pritisaka prema malim narodima. Mi ćemo dati sve od sebe da nastavimo da vodimo neutralnu i samostalnu politiku.  Pogledajte kako se politički faktori okreću. Mnogi koji su bili protiv sankcija Rusiji, a sada su prvi za sankcije. Pogledajte medije - rekao je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike