Dobrosavljević: Hapšenje Božovića je politički pritisak na srpske predstavnike u Crnoj Gori!

16.08.2023

11:43

0

Beskrupulozna činjenica je da je gradonačelnik Budve četiri meseca u pritvoru, navodno da ne bi uticao na svedoke, a da niko nije vidio bilo kakvu validnu optužnicu

Dobrosavljević: Hapšenje Božovića je politički pritisak na srpske predstavnike u Crnoj Gori!
Protest u Budvi - Copyright Foto:Printskrin/Budva Jadran

Analitičar Vladimir Dobrosavljević smatra da hapšenje gradonačelnika Budve, Mila Božovića, ima političku pozadinu

U intervjuu za televiziju Adria, politički analitičar Vladimir Dobrosavljević je izrazio svoje mišljenje o hapšenju i pritvoru gradonačelnika Budve, Mila Božovića, istakavši da vidi ovo hapšenje kao sredstvo političkog pritiska na srpske političare u Crnoj Gori. 

- Beskrupulozna činjenica je da je gradonačelnik Budve četiri meseca u pritvoru, navodno da ne bi uticao na svedoke, a da niko nije vidio bilo kakvu validnu optužnicu, dok od njegovih advokata saznajemo da se optužnica menja iz nedelje u nedelju, ističe Dobrosavljević.

On je naglasio da se hapšenje dogodilo između predsedničkih i parlamentarnih izbora, što je, prema njegovom mišljenju, imalo za cilj kompromitaciju političke opcije kojoj je Božović pripadao.

Dobrosavljević je izrazio zabrinutost zbog činjenice da je gradonačelnik Budve već četiri mjeseca u pritvoru, a da javnosti nije prezentirana validna optužnica. 

24sedam/Goran Sivački
Vladimir Dobrosavljević

 

Analitičar je naglasio da se ovakvim postupkom ne želi suzbiti organizovani kriminal, narko karteli ili visoka korupcija, već da je suština političke prirode. On je ocenio da je cilj ove akcije slanje poruke srpskim političkim predstavnicima u Crnoj Gori, kako bi se diskreditovali i umanjila njihova konkurencija u izvršnoj vlasti.

Dobrosavljević je istakao još jedan slučaj diskreditacije srpskih političara, pominjući incident s gradonačelnikom Markom Kovačevićem. On je ocenio da su ovakvi napadi usmereni na najuglednije srpske političare u Crnoj Gori, s ciljem da se oslabi njihova politička pozicija i uticaj.

S obzirom na izborne rezultate, Dobrosavljević smatra da legitimni srpski politički predstavnici, kao što jeKoalicija Za budućnost Crne Gore, treba da dobiju poverenje i priliku da učestvuju u vlasti u skladu sa voljom građana. On je istakao da srpski politički lideri ne smeju pristati na ponižavajući položaj i da ne bi trebalo da udovoljavaju interesima drugih političkih centara više nego što im to odgovara prema izbornim rezultatima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike