“Nastavak šovinističke politike protiv Srba”: Dok napada na Kovačevića, crnogorsko tužilaštvo ostaje nemo na kriminal bivšeg režima

05.07.2023

17:30

0

Autor: M. I.

Suštinski, reč je o nameri da se politički predstavnici Srba u Crnoj Gori diskredituju i, na jedan primitivan način, optuže kao nedostojni za obavljanje javnih funkcija, kaže Dobrosavljević

“Nastavak šovinističke politike protiv Srba”: Dok napada na Kovačevića, crnogorsko tužilaštvo ostaje nemo na kriminal bivšeg režima
Copyright Ilustracija

Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević saslušan je u nikšićkoj policiji zbog navodnog pokazivanja srednjeg prsta u toku intoniranja himne. Postupajući tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću izjasnio da se u njegovim radnjama “stiču elementi krivičnog dela povreda ugleda Crne Gore”, te da će “protiv njega biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio to krivično delo”.

Tim povodom, politički konsultant Vladimir Dobrosavljević za 24sedam kaže da je paradoksalno to što se “tužilaštvo države koja je u nedavnom tekstu iz Njujork tajmsa označena kao centar kriminala u ovom delu sveta, bavi položajem prstiju gradonačelnika Nikšića”.

24sedam/Goran Sivački
Vladimir Dobrosavljević

- Iako ovo zvuči apsurdno, poput nekog skeča iz serijala “Leteći cirkus Monti Pajtona”, nažalost zaista se dešava  u ovom trenutku – kaže Dobrosavljević.

Niko ne procesuira predstavnike bivšeg režima

On je podsetio  ina slučaj predsednika Opštine Budva Mila Božovića.

- Reč je o tužilaštvu zemlje, koje se proslavilo nameštajući bizarne "dokaze" političkim protivnicima nekadašnjeg režima, koje drži u pritvoru legalnog gradonačelnika Budve više meseci bez pravosnažne optužnice, dok istovremeno pokazuje ekstremnu nespremnost da procesuira predstavnike nekadašnje vlasti, čak i kada se oni direktno pominju u telefonskim prepiskama kao primaoci mita od strane narko kartela – rekao je Dobrosavljević.

Napad na Srbe

On je istakao da nema sumnje da se radi o još jednom napadu na Srbe iz Crne Gore i njihove političke predstavnike.

Printscreen/Youtube/ Televizija Nikšić
Marko Kovačević

- Suštinski, reč je o nameri da se politički predstavnici Srba u Crnoj Gori diskredituju i, na jedan primitivan način, optuže kao nedostojni za obavljanje javnih funkcija. Očigledno da je šovinizam i segregacija prema Srbima, te njihovim političkim predstavnicima, kontinuitet u crnogorskoj politici sa veoma dubokim korenima – kazao je Dobrosavljević.

Podsetimo, povodom krivične prijave koje je protiv njega podnelo Osnovno državno tužilaštvo, predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević je ponovio da Milo Đukanović još uvek nije morao da ode da da izjavu zbog navoda na njegov račun u Skaj prepiskama.

- Ja sam zbog nekog položaja delova svog tela prilikom stajanja procesuiran i osumnjičen jer se povlađuje usijanim glavama iz antisrpskog i promafijaškog medijskog lobija. Ovim činom je tužilaštvo povredilo ugled Crne Gore kao i svi oni koji su u ovoj hajci učestvovali ugledajući se na principe postupanja kakvi su važili samo u nacističkoj Nemačkoj i Nezavisnoj državi Hrvatskoj - istakao je Kovačević i dodao da je procesuiran samo zato što se zna da je Srbin i kakvo je njegovo mišljenje “o stihovima ratnog zločinca, fašiste i podržavaoca NDH Sekule Drljevića koji se nalaze u himni Crne Gore”.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike