Srbija će uvek biti njena druga kuća! Predsednik Vučić na oproštajnom ručku sa Čen Bo! (FOTO)

07.08.2023

14:05

0

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostio je na oproštajnom ručku ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo.

Srbija će uvek biti njena druga kuća! Predsednik Vučić na oproštajnom ručku sa Čen Bo! (FOTO)
Copyright Instagram printscreen/ buducnostsrbije

- Na oproštajnom ručku sa Čen Bo. Prisećamo se svih teških i lepih trenutaka tokom njenog mandata u Srbiji, anegdota sa gradilišta, ali i briga koje smo delili. Evociramo brojne uspomene sa sastanaka, dogovora, potpisanih sporazuma i ugovora o velikim projektima koji su promenili lice naše Srbije, doneli nova radna mesta i obezbedili sigurnost brojnim porodicama.

 

 

U godini kada obeležavamo 10. godišnjicu od početka inicijative „Pojas i put“, sumirali smo rezultate saradnje i prijateljstva sa Kinom, koje je postajalo još čvršće u vremenima velikih izazova i kada nam je ova velika zemlja pomagala da prebrodimo i najteže trenutke. Beskrajno smo zahvalni ambasadorki Čen Bo na ogromnom trudu koji je uložila u jačanje prijateljstva između Srbije i Kine, a posebno predsedniku Si Đinpingu koji je pokazao veliko poštovanje prema Srbiji i otvorenost za partnerstvo i saradnju, iako smo mala zemlja.

Čen Bo nije samo diplomata čije su iskustvo, posvećenost, neumorni rad i strpljenje ostavili neizbrisiv pečat u našoj zemlji. Ona je i iskreni prijatelj Srbije i našeg naroda, koji je duboko poštuje i čija srca je osvojila od prvog dana. Srbija će zato uvek biti njena druga kuća - napisao je predsednik Vučić uz fotografiju na svom profilu na Instagramu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike