Nedelja sa predsednikom: Prva nedelja avgusta posebno je teška za čitav naš narod

06.08.2023

09:49

0

Autor: I.K.

Tradicionalno, predsednik Vučić objavljuje pregled aktivnosti u nedelji za nama

Nedelja sa predsednikom: Prva nedelja avgusta posebno je teška za čitav naš narod
Aleksandar Vučić - Copyright TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ove nedelje sabrao je utiske iz prethodnih dana, te ocenio da je "prva nedelja avgusta, u kojoj se već 28 godina sećamo i odajemo počast stotinama hiljada prognanih i hiljadama ubijenih ljudi i dece, čija je jedina krivica bila njihovo srpsko ime i prezime, posebno teška za čitav naš narod".

-Ove godine smo, po prvi put, sećanje na prognane i ubijene Srbe u akciji “Oluja” obeležili na teritoriji Republike Srpske. Poklonivši se senima ubijene dece na Petrovačkoj cesti, obećali smo da ih nikada nećemo zaboraviti, da se nikad nećemo odreći svog naroda, ma gde on živeo i da ćemo uvek biti uz njih, snažno i beskompromisno, baš onako kako oni znaju da čuvaju svoja ognjišta i svoje srpsko poreklo, poručio je predsednik Vučić.

Protekle nedelje, o pitanjima od nacionalnog značaja za ceo naš narod, predsednik Vučić razgovarao je se patrijarhom srpskim Porfirijem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

-Sa građanima Priboja i predstavnicima bošnjačke zajednice razmotrio sam njihove probleme i razvojne planove. Na veliki praznik Srba i Makedonaca, Svetog Iliju, u manastiru Sveti Prohor Pčinjski, dočekao sam predsednika Severne Makedonije Stevu Pendarovskog sa kojim sam, sa zadovoljstvom, potvrdio bratske odnose naše dve zemlje i dva naroda. Bratske odnose Republika Srbija gaji i sa dalekom nam Narodnom Republikom Kinom, i zato sam sa neskrivenim žalom prihvatio odluku o kraju mandata ambasadorke Čen Bo. Ona je svoijim ličnim angažmanom doprinela da odnosi između naše dve zemlje budu na najvišem nivou, ali i stekla ogromno poštovanje i naklonost naših građana, ocenio je predsednik.

On poručuje da, iako je sredina leta, vremena za odmor nema jer je nimalo lak period pred nama.

-Zato idemo dalje, da radimo, gradimo i čuvamo ono što je naše, a prečega nema od svog naroda i svoje zemlje. Živela Srbija! poručuje predsednik.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike