"Bombaški napad u Ranilugu posledica retorike režima u Prištini": Srpska lista najoštrije osudila ovaj akt

06.08.2023

21:42

0

Serija napada na Srbe na jugu Kosova i Metohije posledica je retorike režima u Prištini i nekažnjivosti prethodno počinjenih nedela - navodi se u saopštenju

"Bombaški napad u Ranilugu posledica retorike režima u Prištini": Srpska lista najoštrije osudila ovaj akt
Tzv. Kosovska policija - Copyright Tanjug/Ivan Radulović

Srpska lista (SL) ocenila je da je serija napada na Srbe na jugu Kosova i Metohije posledica je "retorike režima u Prištini i nekažnjivosti prethodno počinjenih nedela" i iznela zahtev da se najhitnije pronađu i privedu pravdi odgovorni za napad eksplozivnom napravom na imovinu poslanika Srpske liste Zorana Maksimovića u Ranilugu.

U saopštenju se najoštrije osuđuje taj "gnusni čin", koji je, kako se ističe, uznemirio sve Srbe, posebno u Kosovskom Pomoravlju.

Navodi se da je potrebno najhitnije utvrditi sve činjenice i okolnosti ovog napada "jer je nedopustivo da se bez ikakvog razloga napadaju građani, a posebno ne predstavnici srpskog naroda".

"Ne želimo da prejudiciramo tok istrage ali serija napada na Srbe na jugu Kosova i Metohije posledica je retorike režima u Prištini i nekažnjivosti prethodno počinjenih nedela. Delimo stav građana da je nebezbednost Srba posledica i pasivnosti nadležnih bezbednosnih institucija, kako lokalnih tako i međunarodnih koji su odgovorni za bezbednost svih građana pa i Srba na ovim prostorima", stoji u saopštenju.

Printscreen/Kosovo online
 

Eksplozivna naprava bačena je na lokal koji se nalazi u sastavu porodične kuće poslanika Srpske liste u skupštini privremenih prištinskih institucija Zorana Maksimovića iz Raniluga.

Petković pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje

Direktor Kancelarije za kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas da je bombaški napad nedopustiv i zabrinjavajući i pozvao međunarodnu zajednicu da pomognu u rasvetljavanju tog čina.

Petković je u saopštenju istakao da u bombaškom napadu, do kojeg je došlo nakon serije pritisaka i provokacija nad srpskim narodom južno od Ibra, "tek pukom srećom niko nije povređen".

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike