Bombaški napad na imovinu poslanika Srpske liste na KiM, Petković pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje

06.08.2023

20:35

0

Pozivamo međunarodne predstavnike da svojim autoritetom pomognu da se rasvetle sve okolnosti ovog mučkog napada, poručio je Petković

Bombaški napad na imovinu poslanika Srpske liste na KiM, Petković pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje
Copyright Printscreen/Kosovo online

Direktor Kancelarije za kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas da je bombaški napad na imovinu poslanika Srpske liste Zorana Maksimovića iz Raniluga nedopustiv i zabrinjavajući i pozvao međunarodnu zajednicu da pomognu u rasvetljavanju tog čina.

Petković je u saopštenju istakao da u bombaškom napadu, do kojeg je došlo nakon serije pritisaka i provokacija nad srpskim narodom južno od Ibra, "tek pukom srećom niko nije povređen".

Naglasio je da se taj napad mora najozbiljnije shvatiti i tretirati sa dužnom pažnjom jer "šalje Srbima i njihovim legitimnim predstavnicima poruku da nisu bazbedni u svojim domovima, na svom kućnom pragu".

- Pozivamo međunarodne predstavnike da svojim autoritetom pomognu da se rasvetle sve okolnosti ovog mučkog napada, koji ne sme ostati još jedan nerasvetljen etnički incident - poručio je Petković.

Podsetio je da kod Srba južno od Ibra "nikada neće izbledeti sećanje na sve strahote koje su preživeli od strane ekstremista" i naveo da ovakvi incidenti "samo vraćaju osećaj straha i uznemirenosti u srpsku zajednicu".

Eksplozivna naprava bačena je na lokal koji se nalazi u sastavu porodične kuće poslanika Srpske liste u skupštini privremenih prištinskih institucija Zorana Maksimovića iz Raniluga. 

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike