Vučić: Svaki dan slušam kako će me srušiti stručnjaci koji se sada brčkaju

03.08.2023

18:26

0

Vučić je govorio i o opoziciji u Srbiji

Vučić: Svaki dan slušam kako će me srušiti stručnjaci koji se sada brčkaju
Copyright Pink printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ''svakoga dana sluša'' kako će pojedini opozicionari u Srbiji povesti demonstracije protiv njega. On je, odgovarajući na novinarsku konstataciju na konferenciji za medije u Srpcu sa predsednikom RS Miloradom Dodikom, da je ''istorijsko pitanje'' opozicije u Srbiji da ''sruši Vučića'', rekao da opozicionari ''pričaju samo istu priču''.

''Svaki dan o tome slušam. Pa krenute već jednom. Istu priču pričate i nikom ništa. Sad ste otišli da se malo brčkate, pa ćete onda da me rušite kad se vratite. Uopšte ne želim da komentarišem to'', rekao je Vučić. Upitan da prokomentariše predstojeću komemoraciju na Petrovačkoj cesti, on je rekao da se danas u Srbiji vodi ozbiljna i odgovorna politika.

''Tako se nekada u Srbiji vodila politika, bez pomena za ''Oluju'', ljutiće se Hrvati. Nemoj o ratnim zločinima, ljudiće se neko, nemoj da kažemo da je neko ubijao našu decu, pusti to. Ali zato njima da isporučimo sve što možemo. U Srbiji se sada vodi ozbiljna i odgovorna državna politika. I tako će biti dok se stručnjaci ne vrate sa brčkanja, a onda sam nagrabusio'', rekao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše pisanja pojedinih medija u BiH koji su kritikovali naziv vrtića u Srpcu ''Srbija'', on je istakao da je prosečna plata u Srbiji danas ''veća za 80 i nešto evra'' nego u Sarajevu, i rekao da je bolje ''jesti zelenu salatu od slame''. ''A što se tiče te izreke 'Srbuj makar slamu jeo', mi više volimo zelenu salatu, paradajz, krastavac.

A slamu ostavljamo da jedu neki drugi'', rekao je Vučić i dodao da ''svako može da dođe u Tutin ili Sjenicu i da ulaže i naziva stvari kako želi''.

''Nazovi ga kako hoćeš, ali ostavi pare u Srbiji. Nemojte se praviti pametni, nego donesite neke pare. Mi volimo sve ljude, Bošnjake, Hrvate, svakoga. Ali niko nam ne može zabraniti da volimo Republiku Srpsku'', rekao je Vučić.

Predsednik RS Milorad Dodik je ocenio da BiH postoji ''samo u međunarodno-pravnom smislu i nikako drugačije''. ''Prema članu tri ustava BiH, ona je sastavljena od dva entiteta i tri naroda, a ono što se unosi unutra je teritorija RS. Oni drže svakome predavanje, govore da je ovo njihova zemlja, ali ovo je Republika Srpska i zemlja onih koji ovde žive. Mi činimo BiH, a ne ona nas, a to je razlika'', rekao je Dodik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike