Vučić o situaciji u regionu: "Kao i u šahu, morate da vučete pod prinudom, vučete poteze koje morate"

03.08.2023

17:36

0

Narod čeka da dobije sve što mu pripada, a ne pita se kakvi su pritisci na državi - rekao je predsednik Srbije

Vučić o situaciji u regionu: "Kao i u šahu, morate da vučete pod prinudom, vučete poteze koje morate"
Copyright Pink printscreen

Govoreći o razgovorima koje je imao sa predstavnicima vlasti tokom boravka u Republici Srpskoj, predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će o svemu građane obavestiti sutra.

- Mnogo je važno. Pogledajte šta se sve zbiva na teritoriji Srbije, u regionu, u srpskoj Bosni i Hercegovini. Mi smo čuli njih, oni nas. Na nama je da sačuvamo narod i sve druge i da obezbedimo mir - naveo je Vučić.

Kako kaže, narod čeka da dobije sve što mu pripada, a ne pita se kakvi su pritisci na državu.

- Moramo da pronalazimo rešenja. Nije lako. Nije jednostavno, ali nemamo ništa drugo. Da se odreknemo? Ne - objasnio je Vučić, pa dodao:

- Pokušavao sam da u svemu nađem poteze, ali nema mnogo kombinacija, kao i u šahu, naročito sa ograničenim brojem figura i nema mnogo kombinacija, nema alternativa, morate da vučete nešto što je pod prinudom. Vučete poteze koji morate, a pri tome niste sami krivi za situaciju u koju ste dovedeni. Morate da se borite za narod. Važno je da ljudi znaju da je situacija teška. Ništa nije lako, ali da plačemo nemamo pravo. I ne smemo to da radimo i moramo da se borimo - to je sve. 

"Teška je situacija u svetu, ima puno političkih problema. Srbija svakoj opštini u Srpskoj i u četiri opštine gde su Srbi većina u Federaciji BiH, svuda je nešto napravila i u radila. Negde više a negde manje, ali svuda postoji makar jedan projekat koji smo mi podržali", rekao je Vučić. Ništa nije stalo, što smo se dogovarali, istakao je predsednik Srbije.

"Patrijarh je zamolio i rekao da sve što možemo - uradimo za Republiku Srpsku, ali nisu laka vremena pred nama ni za Srpsku niti za Srbiju, i to svi zajedno moramo da razumemo. I danas smo imali najduže sastanke do sada. Mogli smo na miru da razgovaramo bez kamera o strateškim stvarima", rekao je Vučić.

Naglasio je da je strateški interes za srpski narod da se čuva mir.

"Da radimo što više da stabilizujemo svoje pozicije", naveo je Vučić i dodao da postoje veliki međunarodni pritisci. Naglasio je da srpski narod u Republici Srpskoj zna da ako niko drugi ne bude tu za njih, ko će uvek morati da bude tu - Srbija.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike