Vučić: Nemačka propaganda o "Velikoj Srbiji", sanjam da sačuvamo narod od rata

03.08.2023

18:20

0

"Sanjam da ostanem upamćen po tome da smo uspeli da sačuvamo narod od rata, a da ne bacimo pod noge nijedan od vitalnih nacionalnih i državnih interesa", naglasio je Vučić

Vučić: Nemačka propaganda o "Velikoj Srbiji", sanjam da sačuvamo narod od rata
Copyright Pink printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Srpcu da je očigledna nemačka propagandna mašinerija da je njegov san stvaranje "velikosrpskog sveta i Velike Srbije" i poručio da sanja o tome da ostane upamćen po tome da smo uspeli da sačuvamo narod od rata.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše to što Martin Kesler piše da ruski predsednik Vladimir Putin na diplomatskoj sceni pokušava svim snagama da pridobije na svoju stranu zemlje koje se nisu jasno izjasnile u ukrajinskom ratu, te da "moskovska medijska mašina punom parom širi propagandu", kao i to što "Rajniše post" - DW piše da vidi Putina kao uzor i sanja o velikosrpskom carstvu.

"U savremenom svetu svako ima pravo da kaže šta mu je volja. Kada govorite o ruskoj propagandnoj mašineriji - super, siguran sam da postoji, a šta je ovo nego nemačka propagandna mašinerija", rekao je Vučić.

''Što lažete da mi je san stvaranje 'velikosrpskog sveta i Velike Srbije', pošto ne možete da dobijete moju izjavu takvu, niti pokažete kroz dela da sam to učinio onda analizirate moje snove'', zapitao je Vučić.

"Sanjam da ostanem upamćen po tome da smo uspeli da sačuvamo narod od rata, a da ne bacimo pod noge nijedan od vitalnih nacionalnih i državnih interesa", naglasio je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike