Vučić, Dodik i patrijarh Porfirije u manastiru Osovica: Iza zatvorenih vrata o najvažnijim temama za srpsku naciju!

03.08.2023

13:23 >> 13:49

0

Autor: 24sedam

Predsednik Vučić sutra prisustvuje obeležavanju 28. godišnjice pogroma Srba u zločinačkoj akciji "Oluja"

Vučić, Dodik i patrijarh Porfirije u manastiru Osovica: Iza zatvorenih vrata o najvažnijim temama za srpsku naciju!
Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Predsednici Srbije i Republike Srpske, Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, kao i Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, sastali su se u manastiru Osovica u opštini Srbac u Republici Srpskoj gde razgovaraju o najvažnijim nacionalnim pitanjima i iskušenjima,.

Predsednik Srbije saopštio je danas da je posetu Republici Srpskoj počeo obilaskom veličanstvenog manastira Osovica, u društvu predsednika RS Milorada Dodika i patrijarha Porfirija.

-Zadužbina kralja Dragutina Nemanjića i svedok naše preteške sudbine i istorije na ovim prostorima, ovaj manastir je centar okupljanja vernog naroda i očuvanja našeg identiteta kroz vekove", objavio je Vučić na instagram nalogu budućnostsrbije.av.

Uz ovu objavu, predsednik je objavio i snimak.

"Kao simbol zajedništva, vere, nade i snage, ujedno je i najbolje mesto na kojem ćemo početi razgovore o veoma važnim temama za Srbiju, Srpsku i sve Srbe", poručio je Vučić.

 

 

Razgovor se odvija bez prisustva medija, a planirano je da traje sve do polaska u Srbac, gde je za 17 časova najavljen obilazak novoizgrađenog vrtića.

Očekuje se da trojica zvaničnika razgovaraju o situaciji na Kosovu i Metohiji i analiziraju očekivanja velikih sila u nastavku dijaloga Beograda i Prištine. Takođe, tema razgovora bi trebalo da budu i snažni pritisci koje ovih dana trpi kompletno rukovodstvo Srpske, jer je stavljeno na crnu listu SAD.

Podsetimo, predsednik Srbije sutra će u Prijedoru prisustvovati obeležavanju 28. godišnjice pogroma Srba u zločinačkoj akciji "Oluja", koju su izvele jedinice hrvatske vojske. 

Zbog ovog događaja, preduzete su izuzetno jake mere obezbeđenja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike