Brnabić: Srbija vidi Saudijsku Arabiju kao prijateljsku državu i potencijalno važnog partnera

01.08.2023

16:13

0

Premijerka i ministar su se složili da posebno značajni potencijali postoje u domenu privredne razmene

Brnabić: Srbija vidi Saudijsku Arabiju kao prijateljsku državu i potencijalno važnog partnera
Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se danas sa ministrom turizma Saudijske Arabije Ahmedom Akilom Al Hatibom i, prilikom razgovora o temama koje su od interesa za obe zemlje, istakla da je Srbija spremna da sa Saudijskom Arabijom razvija svestranu saradnju.

- Srbija Saudijsku Arabiju vidi kao prijateljsku državu i potencijalno važnog partnera sa kojim ove godine obeležava 10. godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa - rekla je Brnabić, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka i ministar su se složili da posebno značajni potencijali postoje u domenu privredne razmene, čemu će doprineti i danas potpisan Memorandum o razumevanju između Srbije i Saudijske Arabije.

Oni su pozdravili osnivanje srpsko-saudijskog poslovnog saveta i istakli da saradnja privrednika iz Srbije i Kraljevine Saudijske Arabije ima veliki potencijal.

Premijerka je, kako navode, u tom smislu posebno istakla oblasti turizma, poljoprivrede, energetike, biotehnologija i IT sektora.

Sastanku su prisustvovali ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i ministar turizma i omladine Husein Memić, navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike