"Zar sam ja strani plaćenik samo zato što sam dobijao pare iz inostranstva?!": Milivojević priznao ko ga je plaćao tokom obojene revolucije

29.07.2023

17:15

0

Na društvenoj mreži Tviter objavljen je video-snimak njegovoj gostovanja u jednoj emisiji, gde je njegovo priznanje i zabeleženo

"Zar sam ja strani plaćenik samo zato što sam dobijao pare iz inostranstva?!": Milivojević priznao ko ga je plaćao tokom obojene revolucije
Srđan Milivojević - Copyright Ilustracija/Printscreen/Youtube/Wikipedia/Pixabay

Bivši otporaš i organizator protesta plaćeničke opozicije, Srđan Milivojević, svojevremeno je priznao da je kao član Otpora uzimao novac od stranih fondova i nevladinih organizacija kako bi rušio legalno i legitimno izabranu vlast u Srbiji.

Na društvenoj mreži Tviter nedavno je objavljen video-snimak njegovoj gostovanja u jednoj emisiji, gde je njegovo priznanje i zabeleženo.

- U javnosti se to pokušalo predstaviti da smo mi to radili zbog velikog iznosa novca koji smo mi proneverili i stavili sebi u džepove. Da je to tako bilo onda 5. oktobar ne bi uspeo, onda bi Slobodan Milošević i dan-danas uspeo, jer je on imao mnogo više novca da plati sve nas nego što se to dešavalo tada - rekao je Milivojević i dodao:

- S druge strane, postavlja se pitanje da li sam ja strani plaćenik zbog toga što sam koristio fondove koje su mi davale švajcarske, švedske, japanske, američke, kanadske, australijske nevladine organizacije i koji je interes njih da daju toliki novac! 

Otpor finansiran iz inostranstva

Organizacija Otpor je pred obojenu revoluciju 2000. godine obilno finansirana iz inostranstva. Milioni dolara su uloženi u ovaj pokret kako bi se Srbija oslabila, a na vlast doveli zapadnjački poslušnici, što se na kraju nažalost i desilo.

Posle toga usledilo je 12 godina razbijanja i rasprodaje Srbije.

Naše najznačajnije firme su prodate u bescenje, Vojska Srbije je oslabljena, srpski politički i vojni vrh je predavan Haškom tribunalu, a predstavnici režima su se utrkivali ko će poniznije da se izvini onima koji su do tada ubijali i proterivali naš narod sa vekovnih ognjišta.

Printscreen/Youtube/Bez Cenzure - Zvanični kanal
 

Po svemu sudeći, sličan plan postoji i sada. Plaćenička opozicija već nedeljama organizuje proteste pod izgovorom borbe protiv nasilja čiji je pravi cilj pokretanje obojene revolucije i obaranja legitimne i legalno izabrane vlasti u Srbiji.

Priželjkivao smrt Andreju i Danilu Vučiću

Podsetimo, Milivojević je više puta javno priželjkivao smrt rođenom bratu predsednika Srbije i njegovom sinu Danilu. On se "proslavio" time što je javno izrekao da će sin i brat predsednika Vučića biti pronađeni u šahtu kao ubijeni lider Libije Moamer Gadafi.

Printscreen/Twitter
 

Takođe, Milivojević je tražio oslobađanje čoveka koji je pozvao na ubistvo predsednika - i državni udar Dejana Petra Zlatanovića.

Printscreen/Twitter
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike