Revizija petog oktobra očima novinara Slobinog režima: Komrakov o godinama koje su pojeli "dosovci"

19.06.2021

18:56 >> 20:42

0

Autor: Lj. Keković

Da li je taj datum važan u istoriji Srbije, ili će ostati farsa koju je izveo prevareni narod!?

Revizija petog oktobra očima novinara Slobinog režima: Komrakov o godinama koje su pojeli "dosovci"
Copyright Profimedia

U Pres centru Udruženja novinara Srbije održana je promocija knjige novinara Milorada Komrakova „Lov na peti oktobar“. O knjizi su govorili predstavnik Izdavača, generalni direktor “Rada” Nebojša Nikolić, recenzent Vladan Dinić, glavni i odgovorni urednik nedeljnika „Svedok“ i autor.

U svojoj završnoj knjizi o petom oktobru: „Lov na peti oktobar“ (Godine koje su pojeli „dosovci“) Milorad Komrakov postavlja dilemu da li je 5. oktobar zaboravljen i da li su oni koji su ga izveli, uz stranu pomoć, razočarani.

-Dvadesetogodišnjak, 5. oktobar, je sve manje prisutan u javnosti, a Ugovor sa narodom, koji su vođe DOS-a, potpisali, nije ispunjen.

Privatna arhiva

Komrakov upečatljivo i eksluzivno, dokazuje da 5.oktobar nije bila nikakva „mirna demokratska revolucija“ već puč i prevrat koji su pomogli oni, vrbovani u Srbiji, i doušnici iz inostranstva.

– Džakovi deviza stizali su na adrese Otpora i onih koji su izdali Slobodana Miloševića. Valjda i zato u udžbenicima istorije danas nema tih činjenica o kojima prosvetni radnici moraju da ćute. Da li je taj datum važan u istoriji Srbije, ili će ostati farsa koju je izveo prevareni narod!? O tome istoričari moraju da napišui punu istinu, jer dok još ima živih, važnih svedoka, koji mnogo znaju, istina ne može da se prećuti – rekao je Milorad Komrakov.

Takođe, nastavio je Komrakov, teško je predvideti šta će o 5. oktobru javnost misliti za 10 ili 15 godina i da li će ga zvati revolucijom, prevratom ili državnim udarom.

Možda će to bolje znati istoričari, rođeni posle 2000. godine, ali ne mogu se odbaciti mišljenja današnjih analitičara koji su svedoci tog događaja.

Privatna arhiva

Bilo bi interesantno sprovesti istraživanje u Srbiji, o tome da li je 5. oktobar bio samostalno, spontano delo srpskog naroda protiv Miloševića, ili su u svemu glavnu ulogu odigrali Zapad, strane sile, dolari i druge devize, svetske vođe koje mrze Srbiju i kojima je Milošević, bio trn u oku, glavna smetnja ostvarivanju njihovih sumanutih ciljeva. U svakom slučaju, sve je više, revizionističkih razmišljanja o 5.oktobru!

– Ova knjiga svedoči o tome. Što se mene tiče – ja sam jedan od onih kojima je 5. oktobar uništio život. Svoj lični sud o 5. oktobru naravno imam, i mislim da će ga čitaoci prepoznati. Izgubio sam tada zdravlje, posao i bez ikakve svoje zasluge u dosovskim medijma postao sam paradigma svega rđavog iz Miloševićevog vremena. To ovom knjigom demantujem – dodao je.

pročitajte još:
pročitajte još:

– Moj stari znanac, Milorad Komrakov do tragičnog 5. oktobra, rušenja režima Slobodana Miloševića i direktni očevidac i tragičar nadolazečeg DOS-pvog režima, pretučen, gotovo giljotiran, isteran s posla – i poznati hroničar i notar prohujalih vremena uputio se u novo putešestvije, ispravljanja “krive Drine”, ali – preciznije u opravdanu reviziju “lika i dela” petog oktobra. U knjizi “Lov na 5. oktobar” snagom pedantnog hroničara, vrsnog majstora pisane reči upustio se u traganje za istinom, i to u doba kada je laž zacarila, kada mediji u Srbiji ne postoje, kao ni sveto pravilo Gutenbergove galaksije – “čuti i drugu stranu” je zakonom zabranjeno… Zato, moram da podsetim na srpsku gorku istinu – Krivu Drinu niko ne ispravi, ili na Njegoša: “Čašu meda još niko ne popi dok je čašom žuči ne zagorča”, između ostalog je rekao iskusni novinar, Vladan Dinić koji je svojim očima i perom pratio brojne lomove na nemirnom prostoru bivše Jugoslavije. Od 9. marta, rata u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, dolaska i odlaska dosovog režima!

– Na kraju, dao bih Komrakovu ideju – da napiše novu knjigu – “Profiteri 5.oktobra”. Tek tad bi se narod krstio i levom i desnom – dodao je Dinić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike