Ko je Srđan Milivojević: Bivšeg osnivača "Otpora" zanima jedino fotelja, želi smrt Andreju i Danilu Vučiću

15.05.2023

07:10

0

Ovaj osnivač Otpora, organizacije koja je sa Zapada dobijala ogromne svote novca da bi rušila vlast, ponovo je na starom zadatku

Ko je Srđan Milivojević: Bivšeg osnivača "Otpora" zanima jedino fotelja, želi smrt Andreju i Danilu Vučiću
Srđan Milivojević - Copyright Printscreen/Youtube/Bez Cenzure - Zvanični kanal

Bivši otporaš i organizator "protesta protiv nasilja", Srđan Milivojević, odao je da protest nema veze sa borbom protiv nasilja već sa lobiranjem za svoje političke i medijske interese. Iako su mu usta puna demokratije, Milivojević je više puta želeo smrt rođenom bratu predsednika Srbije i njegovom sinu Danilu, ali je jedino zaboravljao da pomene da mu je fotelja bitnija od svega.

- Ja da sam se pitao, dodao bih zahtev i da REM dodeli petu frekvenciju N1 i Novoj S – rekao je Milivojević, ne ulazeći u to kakve veze sa borbom protiv nasilja ima da li prozapadni mediji imaju nacionalnu frekvenciju ili ne.

Ovaj osnivač Otpora, organizacije koja je sa Zapada dobijala ogromne svote novca da bi rušila vlast, ponovo je na starom zadatku.

- Ovo je štrajk upozorenja. Spremni smo da blokiramo Srbiju... Cela Srbija treba da stane! – uzvikivao je Milivojević u svom gostovanju na N1.

Formula je jasna: dok se naša zemlja nalazi pod neviđenim pritiscima, opozicija izvršava zadatke sa Zapada i pokušava da dodatno oslabi srpsku poziciju iznutra. 

Smrt Andreju i Danilu: U šahtu ko Gadafi

Inače, "formalan organizator"  protesta u Beogradu, kojim opozicija želi da ispolitizuje tragične događaje u Srbiji, je Milivojević, poslanik sa liste Marinike Tepić koji je priželjkivao smrt detetu i bratu predsednika Vučića.

Milivojević se "proslavio" time što je javno izrekao da će sin i brat predsednika Vučića biti pronađeni u šahtu kao ubijeni lider Libije Moamer Gadafi.

Printscreen/Twitter
 

Milivojević je takođe tražio oslobađanje čoveka koji je pozvao na ubistvo predsednika - i državni udar Dejana Petra Zlatanovića, a sada je zvanični organizatori tobožnjeg protesta protiv nasilja!

Printscreen/Twitter
 

Uz glavnog organizatora Milivojevića, potpisane su i "perjanice" opozicije - Miroslav Aleksić, Marinika Tepić, Aleksandar Ćuta Jovanović, Biljana Đorđević i Nebojša Zelenović. 

Poslanici grupa Ujedinjeni, Narodna stranka, Zeleno-levi klub, Moramo-Zajedno i Demokratske stranke okupili su se ispred Skupštine Srbije na protestu političkih partija, samo dan nakon trodnevne žalosti u Srbiji zbog tragedije koja se dogodila 3. maja.

Drugim rečima, deo opozicije pokušava da iskoristi jednu od najvećih tragedija u savremenoj istoriji Srbije i prikupi neki jeftin politički poen.

To je na kraju moglo i da se vidi kada je organizator protesta Srđan Milivojević po završetku protesta pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučić da napusti tu funkciju.

- Vučiću, odlazi! - poručio je Milivojević.

Ova klika krenula je u "borbu protiv nasilja" iako je odavno svima poznato kako se oni “bore protiv nasilja”: uvredama, psovkama, gnusnim pretnjama pa čak i fizičkim napadima izazivajući haos i nemire na ulicama. 

Ilustracija/Printscreen/Youtube/Wikipedia/Pixabay
 

Dugačak je niz njihovih sramnih postupaka, ali sada su prevazišli sami sebe. Iskoristivši tragediju koja je zadesila Srbiju izašli su na ulice bez empatije i saosećanja i pokušali ponovo da izazovu haos. 

“Ne pada sneg da pokrije breg, nego da svaka zver pokaže svoj trag”, kaže srpska narodna poslovica koja najbolje opisuje jučerašnji degutantni pokušaj politizacije tragedija koje su zadesile Srbiju. Jer organizatori ipak nisu uspeli da sakriju svoju pravu nameru.

Jedina želja im je fotelja i da se zabrani ime Aleksandra Vučića
 

Narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević i jedan od organizatora protesta opozicije želi da se zabrani ime predsednika Aleksandra Vučića

Milivojević hoće da zabrani Vučićevo ime, a njemu je nekadašnji predsednik Srbije i DS Boris Tadić bio nosilac liste.

- Ne može Vučić da bude nosilac liste za parlamentarne izbore - reče DS-ovac kome je Tadić bio nosilac parlamentarne liste dok se kandidovao za predsednika - navodi se u objavi na Tviteru.

Otpor finansiran sa Zapada

Podsetimo, organizacija Otpor je pred obojenu revoluciju 2000. godine obilno finansirana sa Zapada. Milioni dolara su uloženi u ovaj pokret kako bi se Srbija oslabila, a na vlast doveli zapadnjački poslušnici, što se na kraju nažalost i desilo.

Isti smibol korišćen prilikom pokušaja obaranja vlasti u više zemalja/Printscreen/YouTube
 

Posle toga usledilo je 12 godina razbijanja i rasprodaje Srbije.

Naše najznačajnije firme su prodate u bescenje, Vojska Srbije je oslabljena, srpski politički i vojni vrh je predavan Haškom tribunalu, a predstavnici režima su se utrkivali ko će poniznije da se izvini onima koji su do tada ubijali i proterivali naš narod sa vekovnih ognjišta.

Po svemu sudeći, sličan plan postoji i sada. Nedavno je organizovan protest pod izgovorom borbe protiv nasilja, a organizator Srđan Milivojević je nosio  transparent kojim je poručio da je glavni razlog i zahtev protesta smena predsednika Aleksandra Vučića. O nasilju nije bilo mnogo reči, a organizatori su ubrzo i sami priznali da se iza svega krije pokušaj obaranja legitimne i legalno izabrane vlasti u Srbiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike