Premijerka Brnabić: Roditelji imaju tapiju na bol, izjava Marinike Tepić najmonstruoznija u istoriji politike

25.07.2023

11:06

2

Prijem molbe roditelja za obustavu rada anketnog odbora za SNS i sve razumne ljude bila je tačka na svaku dalju priču

Premijerka Brnabić: Roditelji imaju tapiju na bol, izjava Marinike Tepić najmonstruoznija u istoriji politike
Copyright TV Happy printscreen

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je izjava Marinike Tepić kako roditelji ubijene dece u OŠ Vladislav Ribnikar nemaju tapiju na bol najmonstruoznija izjava u istorji politčkog delovanja u Srbiji i šire.

Ona je gostujući u jutarnjem programu televizije Hepi istakla da je prijem molbe roditelja za obustavu rada anketnog odbora za Srpsku naprednu stranku i sve razumne ljude bila tačka na svaku dalju priču.

- Rečenica da roditelji ubijene dece nemaju tapiju na bol je najmonstruoznija izjava u istoriji političkog delovanja Srbije, a verovatno i šire. Ja i svi mi u Srpskoj naprednoj stranci mislimo upravo suprotno – roditelji apsolutno imaju tapiju na bol, jer su oni izgubili svoju decu. Anketni odbor je bio jedan od zahteva opozicije, između ostalog i organizatora takozvanih protesta protiv nasilja. Oni su pored toga tražili izveštaj o radu REM-a, smenu ministra Gašića i mnogo drugih stvari. Ponoviću, nisu svi članovi opozicije čak ni glasali za taj dnevni red. I ne bi imali dovoljno glasova da članovi SNS-a nisu glasali za dnevni red, jer mi nikada nemamo problem da se o nečemu raspravlja. Pavle Grbović na primer nije ni glasao za smenu Bratislava Gašića. A za osnivanje anketnog odbora nisu glasali Stefan Jovanović, Vladeta Janković i Aleksandar Olenik, koji je punomoćnik jedne od oštećenih porodica, eto toliko mu je bilo važno - rekla je Brnabić.

One se zapitala kako je moguće da neki opozicioni političari nisu bili tu da glasaju za osnivanje anketnog odbora, jer su imali preča posla, a onda se nakon molbe roditelja javljaju da brane taj anketni odbor.

- Kada kažu roditelji da nas mole u ime njihove ubijene dece, to je za nas kraj. To je kraj za mene, to je kraj za sve ministre, to je kraj za sve članove Srpske napredne stranke i nijednu jedinu reč nećemo reći više o tome, svaku njihovu želju ćemo ispuniti. Mi ćemo uvek čuti poruku roditelja, ali pitanje je zašto je oni ne čuju. Porodice su do te mere razumne u svom nesagledivom bolu da svima nama šalju molbu, ne zahtev. I ko su sada Marinika Tepić, Pavle Grbović i Nebojša Zelenović da to ne čuju? Ko ste vi? Da li je moguće da smo dotle stigli - pitala je predsednica Vlade i nastavila, “njihova sujeta je veća od bilo čijeg bola. Zato se i toliko dele i svađaju oko toga ko će biti predsednik anketnog odbora, ko će biti predsednik stranke… A pritom nijedan dan skupštinske rasprave niste mogli da se skupite da napravite kvorum. Njihova jedina zvezda vodilja je bila da tokom rada anketnog odbora oni pozovu na saslušanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da tako sakupljaju političke poene. A pritom, kakve veze Aleksandar Vučić ima sa ovim tragedijama? Ama baš nikakve".

Premijerka je napomenula da je sa ove distance više nego jasno da politika nije nikada trebalo da se umeša u događaje nakon masovnih ubistava koja su potresla zemlju.

- Mislim da nakon monstruoznih tragedija u maju nije ni trebalo da se bavimo politikom, to su ljudski, dečiji životi, gde politici mesta nema. Nikada nigde, ni u jednoj zemlji, ni u SAD, ni u Norveškoj, Nemačkoj Belgiji, Rusiji, nigde se nisu ovako zloupotrebljavale tragedije, koje se nažalost dešavaju svuda. Ali mi živimo u društvu gde opozicioni lideri roditeljima koji su ostali bez svoje dece u masovnoj pucnjavi, govore da oni nemaju tapiju na bol. Ili im kao Nebojša Zelenović kažu da ovo nije njihova privatna stvar. Ljudi, da li je to normalno govoriti tim ljudima? To je poražavajuće zaista - izjavila je premijerka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike