Danas prva sednica Anketnog odbora o masovnim ubistvima: Opozicioni poslanici "u klinču" zbog izbora predsednika

18.07.2023

11:07

0

Autor: I.K.

Na dnevnom redu prve sednice je izbor predsednika i zamenika predsednika Anketnog odbora

Danas prva sednica Anketnog odbora o masovnim ubistvima: Opozicioni poslanici "u klinču" zbog izbora predsednika
Copyright RTS 2 printscreen

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić zakazao je za danas u 12 sati prvu sednicu Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i u selima na teritoriji Smedereva i Mladenovca.

Podsetimo, učenik sedmog razreda Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu ubio je iz pištolja 3. maja osam učenika i radnika škole, dok je još jedna učenica kasnije podlegla povredama, a više dece je tom prilikom povređeno.

Dan kasnije masovni ubica ubio je osam osoba i ranio 14 u selima na teritoriji Smedereva i Mladenovca.

Anketni odbor treba da utvrdi propuste u vršenju nadležnosti i preduzimanju odgovarajućih radnji i odgovornosti nadležnih, kao i da predloži mere. 

Na dnevnom redu prve sednice je izbor predsednika i zamenika predsednika Anketnog odbora, ali pred ovu sednicu došlo je do razdora među opozicionim poslanicima, budući da je lider Dveri Boško Obradović na konferenciji za novinare rekao da ta stranka neće podržati da na čelo anketnog odbora dođe potpredsednica SSP Marinika Tepić. On je dodao da nikada između opozicinih stranaka nije postojao dogovor da predsednik tog Anketnog odbora bude iz najveće opozicione poslaničke grupe, odnosno Ujedinjenih, a da je Tepićeva već davala intervjue predstavljajući se kao predsednik tog tela.

"Samoproglašavanje Marinike Tepić za predsednika još uvek neformiranog Anketnog odbora je kap koja je prelila čašu", rekao je Obradović. 

Obradović smatra da Tepić ne može da bude na čelu odbora, jer je ličnost koja je između ostalog promenila više stranaka. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike