Doneta odluka! SNS neće učestovati u radu Anketnog odbora, oglasili se i socijalisti!

21.07.2023

15:35

0

Istakli su da su želje roditelja najvažnije, a ne medijsko eksponiranje i skupljanje političkih poena

Doneta odluka! SNS neće učestovati u radu Anketnog odbora, oglasili se i socijalisti!
sns logo 29052021_0160 - Copyright ATAImages/ A.A.

Poslanica Srpske napredne stranke Biljana Pantić Pilja, koja je i zamenica predsednika Anketnog odbora koji treba da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Srbiji, potrvrdila je za Tanjug da ta stranka neće dalje učestvovati u radu tog odbora.

- Naša poslanička grupa uputila je dopis predsedniku Skupštine Srbije gde tražimo da se ispoštuje molba roditelja. Članovi Anektnog odbora iz SNS-a neće više učestvovati u radu Anketnog odbora jer su želje roditelja najvažnije, a ne medijsko eksponiranje i skupljanje političkih poena na ovakvoj tragediji - rekla je Pantić Pilja.

U radu Anketnog odbora dalje neće učestvovati ni Socijalistička partija Srbije, rekla je za Tanjug šefica te poslaničke grupe Snežana Paunović.

Tanjug/Tara Radovanović
 

 

- Imajući u vidu da su punomoćnici porodica stradale i povređene dece u tragediji koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, kao i sami članovi porodica uputili zvaničan apel da se obustavi rad Anketnog odbora, dok se ne završi postupak pred sudom, prihvatamo njihovu molbu i postupaćemo u skladu sa njom - rekla je Paunović.

Ranije danas, u Skupštinu Srbije stigla je molba pumonoćnika porodica nastradale dece, kao i dece koja su povređena i traumatizovana u tragediji koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja u Beogradu, kao i svi članovi ovih porodica, sa apelom da se zastane sa daljim postupanjem Anketnog odbora, formiranog radi utvrđivanja okolnosti koje su dovele do tragedija u pomenutoj osnovnoj školi, kao i dan kasnije u Malom Orašju i Duboni.

Bonus video:

n1

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike