Kurti pozdravio sankcije Vulinu: Ekstremista iz Prištine slavi napad na Srbiju zajedno sa plaćeničkom opozicijom

14.07.2023

18:13

0

Pridružujem se Grupi socijalista i demokrata u EP koji pozivaju međunarodnu zajednicu da prati pravovremenu i opravdanu odluku SAD, napisao je Kurti

Kurti pozdravio sankcije Vulinu: Ekstremista iz Prištine slavi napad na Srbiju zajedno sa plaćeničkom opozicijom
Copyright Ilustracija/AP Photo/Franc Zhurda/Tanjug/Miloš Milivojević

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti oglasio se povodom sankcija koje su SAD uvele direktoru Bezbednosno-informativne agencije Srbije Aleksandru Vulinu, navodeći da se pridružuje Grupi socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu koji su pozvali Evropsku uniju da sledi primer Amerike.

- Slučaj Aleksandra Vulina pokazuje da otrovna mešavina autokratije i korupcije ugrožava ne samo demokratiju i vladavinu prava, već i mir i bezbednost na Zapadnom Balkanu, a i šire. Pridružujem se Grupi socijalista i demokrata u EP koji pozivaju međunarodnu zajednicu da prati pravovremenu i opravdanu odluku SAD - napisao je Kurti na Tviteru. 

On je retvitovao poruku Grupe socijalista i demokrata u EP objavljenu na istoj mreži u kojoj se kaže da Evropska unija treba da sledi primer SAD koje su uvele sankcije protiv Vulina.   

Podsetimo, sva vodeća lica plaćeničke opozicije takođe su, poput Kurtija, pozdravile uvođenje sankcija  Aleksandru Vulinu.  

Kada se samo pogleda koja klika je sa radošću dočekala napad na direktora Bezbednosno-informativne agencije, sasvim je jasno da se tu ne radi toliko o ataku na Vulina koliko na Srbiju. Svima onima koji su podržali ove sankcije zajednička je želja da se oslabi naša država, a na njeno čelo dovedu oni koji su do vrha napunili svoje džepove u mračnom periodu od 2000. do 2012. godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike