Albanski lobista se hvali kako je lobirao za sankcije Vulinu: Konačni cilj je slabljenje Srbije (FOTO)

12.07.2023

16:45

0

Bislimi se na svom Facebook profilu pohvalio da je prošle godine pisao državnom sekretaru SAD Antoniju Blinkenu od koga je tražio da se uvedu sankcije Aleksandru Vulinu

Albanski lobista se hvali kako je lobirao za sankcije Vulinu: Konačni cilj je slabljenje Srbije (FOTO)
Copyright Ilustracija/Wikipedia/Facebook/Tanjug/Miloš Milivojević

Albanski lobista u Vašingtonu Faton Bislimi javno se pohvalio da je lobirao za to da Sjedinjene Američke Države uvedu sankcije šefu srpske Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu.

Bislimi je na svom Facebook profilu napisao da je prošle godine tim povodom pisao državnom sekretaru SAD Antoniju Blinkenu.

- Prošlo je nešto više od godinu dana od 6. maja 2022. godine kada sam poslao pismo državnom sekretaru Sjedinjenih Država, gospodinu Antoniju Blinkenu, preko koga sam zatražio da Aleksandar Vulin bude na „crnoj listi” - naveo je albanski lobista i priložio tekst pisma koje je poslao.

Nastavak antisrpske propagande

Iz pisma se jasno vidi dobro poznata antisrpska propaganda koja se vodi još od devedesetih godina prošlog veka.

- Pišem Vam danas u svojstvu bivšeg poslanika u Skupštini Republike Kosovo i sedećeg člana Izvršnog odbora Albansko-američke građanske lige da bih izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog postupaka određenog člana kabineta Vlade Srbije, Aleksandra Vulina. Vulin, koji trenutno obavlja funkciju ministra unutrašnjih poslova Srbije, poznat je po bliskim vezama sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem – započinje svoje pismo Bislimi.

Tanjug
 

Albanski lobista se zatim žali na to da je Vulin odao poštu nekadašnjem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću:

- Kao što je to činio skoro svake godine u prošlosti, Vulin je 11, marta 2022. godine, zajedno sa grupom mladih članova svog Pokreta socijalista, odao poštu Slobodanu Miloševiću na šesnaestu godišnjicu njegove smrti. U izjavi povodom tog događaja, Vulin je rekao: „Slobodan Milošević je zaslužio poštovanje za svoju borbu, a nije zaslužio da bude prodat i ubijen u Hagu".

Imao pomoć i od drugih antisprskih lobista

Bislimi se poziva i na još jednog antisrpskog lobistu, Arminku Helić, koja je svojevremeno bila tvorac Rezolucije o Srebrenici kojom je Srbe trebalo osuditi za navodni genocid. On navodi kako je i Helićeva upozoravala na Vulina i njegovu političko delovanje.

Albanski lobista zatim zaključuje kako Aleksandra Vulina treba ukloniti iz Vlade Srbije.

Printscreen/Tanjug
 

- Vlada koja je istinski posvećena demokratiji i zapadnim vrednostima nikada ne bi imala mesta među svojim članovima za osobu poput Vulina. Vlada Srbije pod Vučićem samo se pretvarala da je usklađena sa interesima EU i SAD. U stvarnosti, Srbija je istorijski bila i ostaje lojalan saveznik Rusije. Srbija je jedina država u Evropi (osim Belorusije) koja je odbila da uvede sankcije Rusiji zbog njenog neopravdanog rata u Ukrajini – navodi on u svom pismu Blinkenu i dodaje da na osnovu svega iznetog smatra da Vulinu treba blokirati sva sredstva i onemogućiti ulazak u SAD.

Cilj im je destabilizacija Srbije

Ovo pismo samo je još jedan od dokaza da se hajka na Aleksandra Vulina ne vodi slučajno nego je dobro osmišljena akcija antisrpskih lobista koji duže vreme pokušavaju da nađu način kako da oslabe Vladu Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativnu agenciju.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Paralelno sa akcijama spolja, u Srbiji, nimalo slučajno, plaćenička opozicija organizuje proteste koji, gle čuda, imaju iste zahteve kao i antisrpski lobisti – smenu Aleksandra Vulina i Bratislava Gašića. 

Svaka ptica svome jatu leti, pa tako i oni koji odavde podrivaju Srbiju idu zajedno sa svojim istomišljenicima iz inostranstva. Cilj im je isti – destabilizacija naše države i vraćanje u fotelje onih koji su u mračnom periodu od 2000. do 2012. godine samo sprovodili odluke stranih ambasada istovremeno puneći svoje džepove.

Ipak, ovog puta su se prevarili. Niti je ovo 2000. godina, niti je srpski narod više naivan da nasedne na njihove laži i prevare. Ovog puta će pobediti Srbija!

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike