Bolestan plan opozicije: Posle saobraćajnica žele da blokiraju granične prelaze! U špicu letnje sezone planiraju iživljavanje nad narodom!

03.07.2023

14:59

2

Samo bolestan um ima u planu da u jeku letnje sezone, tokom koje tempereture obaraju rekorde, drži narod blokiran na graničnim prelazima

Bolestan plan opozicije: Posle saobraćajnica žele da blokiraju granične prelaze! U špicu letnje sezone planiraju iživljavanje nad narodom!
Copyright Tanjug/Siniša Kopunović/ATa Images/M.A.

Jedan od organizatora, političkih protesta, koji mesecima maltretiraju građane, Nebojša Zelenović kao vid dalje radikalizacije protesta najavljuje mogućnost blokade graničnih prelaza!

Podsetimo prošlog petka deo opozicije i njihovi malobrojni sledbenici blokirali su auto-put kod Sava Centra koristeći ukupno između 15 i 20 vozila. 

Ovo iživljavanje nad građanima Srbije predvodili su potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik DS Srđan Milivojević, već pomenuti Zelenović, i drugi prozapadni političari opozicije.

Blokiranje auto-puta je krivično delo

Krivični zakon u članu 290 jasno kaže da ko postavljanjem prepreka na saobraćajnicama tako ugrozi javni saobraćaj tako da time dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, kazniće se zatvorom do tri godine.

Opozicionari su tom prilikom maltretirali trudnicu, koja im je tražila da je propuste jer ne može da u poodmakloj trudnoći bude na vrelom danu blokirana u saobraćaju! 

Danas, nakon fijaska koji su prozapadni opozicionari doživeli za vikend, kada je otkazan protest u Nišu, a u prestonici se okupio mali broj građana, oni najavljuju novo iživljavanje nad narodom Srbije!

U slučaju da do najavljene radikalizacije protesta dođe, i opozicija blokira granične prelaze pored ogromnih finansijskih troškova, građani Srbije, a i strani državljani koji su u tranzitu, ponovo će biće meta sumanutih političkih manevara Zelenovića i njegove klike!

Duboko smo uvereni da samo bolestan um može da ima u planu, da u jeku letnje sezone, tokom koje tempereture obaraju rekorde, drži narod blokiran na graničnim prelazima! 

Blokadama žele da se domognu vlasti

Podsećamo, povod za početak održavanja ovih protesta bila je nacionalna tragedija koja je zadesila Srbiju u vidu dve masovne pucnjave početkom maja meseca.

Iza slogana "Srbija protiv nasilja" ubrzo se pokazao pravi razlog protesta - maltretiranje građana arogantnom blokadom autoputa i, naravno, preuzimanje vlasti putem ulice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 26. maja da političari iz opozicije koji su organizovali proteste nakon dva masakra u Beogradu i okolini, pozvani na dijalog kada za isti budu spremni. Oni spremnost uza dijalog nisu pokazali, a spremnost da otežavaju svakodnevnicu građana Srbije pokazuju iz dana u dan. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike