Završeno maltretiranje građana: Dvadesetak automobila sa opozicionarima se razišlo, auto-put ponovo prohodan (FOTO/VIDEO)

30.06.2023

16:56

0

Maltretiranje građana krenulo je u 16 časova

Završeno maltretiranje građana:  Dvadesetak automobila sa opozicionarima se razišlo, auto-put ponovo prohodan (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Mirjana Stojadinović

Deo opozicije organizovao je danas proteste odnosno blokadu auto-puta E75 u Beogradu i Novom Sadu, a maltretiranje građana krenulo je u 16 časova. 

Blokada je krenula sa dva mesta, sa naplatne rampe Bubalj potok, a druga od Šimanovca. Vozila se kreću usporeno i blokirali su sve tri trake tokom vožnje.

Dve kolone vozila su se srela kod Sava centra .

Ovaj performans je predvodila opozicija na čelu sa potpredsednikom Narone stranke Miroslavom Aleksićem, Aleksandrom Jovanovićem Ćutom, Nebojšom Zelenovićem, poslanikom DS Srđanom Milivojevićem i drugim političarima iz opozicije.

Završena blokada auto-puta kod Sava centra

Blokada auto-puta kod Sava centra u Beogradu je završena. Dvadesetak automobila sa opozicionarima koji su par sati maltretirali građane polako se razilaze.

Zelenović bez vezivanja sigurnosnog pojasa vozi auto-putem

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, jedan od organizatora današnje blokade međunarodnog auto-puta u Beogradu, vozio je tom saobraćajnicom bez vezivanja sigurnosnog pojasa.

Dok građani plaćaju visoke kazne za ovakve saobraćajne prekršaje, za Zelenovića, ali i one koji su nelegalno blokirali auto-put, zakon očigledno ne važi.

Protest i u Novom Sadu

Istovremeno sa blokadom u Beogradu, protest izvesnog broja građana odvija se i u Novom Sadu. Evo prvog snimka okupljenih građana.

Printscreen
 

Narod besan na opoziciju zbog blokade auto-puta

Reporter N1 sa blokada autoputeva u špicu sezone, kada Srbija treba da prihoduje najviše novca od tranzita, javlja da su građani blokirani od strane opozicije - besni.

 

 

- Ljudi su nervozni, izgubili su strpljenje, pokušavaju da se izvuku iz blokade! - naveo je reporter N1.

Maltretiranje će trajati do 20 časova

Petnaestak automobila došlo je do Sava centra iz pravca Bubanj potoka. Saobraćaj je blokiran i s druge strane mosta. Ovo maltretiranje koje sprovodi prozapadna opozicija prema njihovim najavama trajaće do 20 časova.

 

24sedam/Mirjana Stojadinović
 

Hitna pomoć zaglavljena u koloni

Blokada autoputa zaustavila je i vozilo Hitne pomoći. Nije poznato da li je isto propušteno kroz "čep" koji je formiran od strane učasnika političkog protesta.

Printscreen
 

N1 priznao maltretiranje trudnice tokom blokade

Prilikom izveštavanja N1 je umornu trudnicu u osmom mesecu koja se već 6 sati nalazi u koloni okarakterisao prosto kao građanina koji "nije zadovoljan" delovanjem opozicije.

- Gospođa koja je vozila automobil slovenačkih registarskih tablica, rekla nam je da je prethodno vozila šest sati, da je umorna i da je istovremno u 8 mesecu trudnoće. Ona je sada u automobilu iza, u automobilu u kom se mi vozimo - rekao je novinar N1.

Luksuzni automobili na protestu

Advokat Vladimir Đukanović primetio je da čilanovi opozicije koji blokiraju proteste voze luksuzne automobile.

- Užasno im je težak život. Jedva za "audi" da skupe.

Pristižu predstavnici opozicije

Od predstavnika opozicije na političkom protestu, u čijem je sklopu i blokada autoputa, kod Sava centra su Radomir Lazović, Đorđe Pavićević i Miloš Pavlović.

Printscreen
 

Blokiran deo kod Sava Cenra

Oko desetak vozila blokiralo je auto-put kod Sava centra.

printscreen
 
24sedam/Mirjana Stojadinović
 
24sedam/Mirjana Stojadinović
 
24sedam/Mirjana Stojadinović
 
24sedam/Mirjana Stojadinović
 

Kod Sava centra trenutno zasad bez zastoja

Saobraćaj kod Sava centra, gde je planirano da se sretnu dve kolone vozila, trenutno se odvija normalno. 

24sedam/Mirjana Stojadinović
 

Putevi Srbije: Koristite obilaznicu oko Beograda

Javno preduzeće Putevi Srbije preporučilo je učesnicima u saobraćaju da zbog gužvi koje se očekuju u popodnevnim satima koriste obilaznicu oko Beograda.

"Zbog mogućih saobraćajnih gužvi i pojačanog intenziteta saobraćaja, danas, u popodnevnim časovima, na delu auto-puta kroz Beograd, preporuka je da učesnici u saobraćaju koriste novoizgrađenu Obilaznicu Beograda kao alternativni putni pravac“, saopštili su oni u servisnim informacijama. 

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike