Srpska lista: Novi fingirani incident u Kosovskoj Mitrovici, Kfor i Euleks da pojačaju prisustvo

03.07.2023

12:04

0

Ponaovili zahtev Kforu-u i Euleksu da pojačaju prisustvo na severu Kosova i Metohije, posebno u Kosovskoj Mitrovici

Srpska lista: Novi fingirani incident u Kosovskoj Mitrovici, Kfor i Euleks da pojačaju prisustvo
Copyright Tanjug

Srpska lista ponovila je danas zahtev Kforu i Euleksu da pojačaju prisustvo na severu Kosova i Metohije, posebno u Kosovskoj Mitrovici kako bi sprečili fingirane incidente koje Priština koristi kao alibi za pojačano prisustvo specijalnih jedinica tzv kosovske policije.

Srpska lista je u saopštenju osudila incident u kojem su protekle noći nepoznate osobe bacile najverovatnije šok bombu u blizini naselja Tri solitera u severnoj Kosovskoj Mitrovici, što je, kako se navodi, izazvalo uznemirenost građana srpske nacionalnosti. 

"Uvereni smo da je ovo namerno urađeno kako bi se opravdalo pojačano prisustvo do zuba naoružanih specijalaca i oklopnih vozila koja su sinoć nakon ovog incidenta bila na ulicama Kosovske Mitrovice i zastrašivala naše građane", ističe se u saopštenju.

Ukazuje se na to da bacanje petarde ili slične pirotehnike nije zločin, ali se izražava zabrinutost da "fingiranje ovakvih incidenata" ima za cilj stvaranja alibija za specijalnij jedinica tzv kosovske policije u srpskim sredinama, i nastavak represije nad srpskim narodom, kao i neosnovana hapšenja.

Dodaje se da je "zanimljivo" to što je, kao i u slučaju navodnog pronalaska oružja u vozilu i bačene navodne bombe kod opštinske zgrade, i ova šok bomba bačena u reonu koji je nedeljama u nazad pod potpunom kotrolom Kurtijevih specijalnih jedinica.

"Zato ponavljamo zahtev Kforu-u i Euleksu da pojača svoje prisustvo na severu Kosova i Metohije, posebno u Kosovskoj Mitrovici kako bi sprečili ove fingirane incidente, koje Kurtijev režim vešto koristi kao alibi da opravda prisustvo parapolicijskih jedinica, maltretiranje srpskog naroda i hapšenje Srba", kaže se u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike