Dok opozicija u Srbiji maltretira građane, francuska policija bez milosti prebija demonstrante: Zapad ima malo razumevanja za proteste

30.06.2023

18:41

0

Dok u Parizu i drugim gradovima pripadnici specijalnih snaga, od punom opremom za razbijanje demonstracija, pendreče i krvnički tuku demonstrante, u Beogradu policije nema

Dok opozicija u Srbiji maltretira građane, francuska policija bez milosti prebija demonstrante: Zapad ima malo razumevanja za proteste
Copyright 24sedam/Mirjana Stojadinović printscreen/Twitter/Kelly Rwamapera

Dok na ulicama Francuske besni pravi rat između demonstranata i policije, nakon što je ubijen tinejdžer, u Beogradu se održavaju protesti dela opozicije, koji koristeći tragedije na Vračaru i u Mladenovcu, pokušavaju nasilnim putem da dođu na vlast.

Dok u Parizu i drugim gradovima pripadnici specijalnih snaga, od punom opremom za razbijanje demonstracija, pendreče i krvnički tuku demonstrante, u Beogradu policije nema.

U Francuskoj, jednom od stubova Evropske unije, kojoj teži opoziciona družina predvođena Mikijem Aleksićem, Marinikom Tepić, Ćutom, Đilasom..., zbog demonstracija je na ulice Pariza, Marseja, Liona Tuluza i Lila država izvela 40.000 policajaca, u pojedinim gradovima je uveden i policijski čas, međutim nije puno toga doneo.

Francuska sve dublje zalazi u jednu ozbiljnu krizu.

Za to vreme, opoziciona klika nedeljama unazad izvlači ljude na ulice Beograda, maltretira ostatak zemlje blokiranjem ulica i priča o navodnoj brutalnosti koju demonstrira državni vrh.

Brutalnost u kojoj nije izveden nijedan pripadnik specijalaca, nijedan pendrek poleteo ka demonstrantima... paradoks je kojim je više nego jasno da se u njihovim delovanjima ne radi ni o kakvim protestima protiv nasilja već pokušaju pokretanja "obojene revolucije" kako bi se vratili na vlast.

"U EU ubiju Boga u demonstrantima, kod nas toga nema"

Podsetimo, nedavno se tema protesta našla i na konferenciji za medije prilikom posete predsednice Slovenije, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio odgovorio slovenačkom novinaru da se Srbija ne meša u unutrašnja pitanja Slovenije, jer je postavio pitanje o protestima u Beogradu.

- Kod vas u EU ubijate Boga u demonstrantima, kod nas toga nema. Što se tiče skupštinske rasprave za koju ste toliko zainteresovani, shvatili smo da od njih nema ništa, ali mi smo skupili ljude pa će biti rasprave. Mi nećemo da bijemo demonstrante, mi to ne umemo. Po tome smo veoma daleko od vaših standarda u EU - rekao je tada Vučić. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike