Ambasada SAD u Srbiji slavi Dan nezavisnosti: Vučić stigao u rezidenciju Kristofera Hila

29.06.2023

19:47

0

Prijem je bio prilika da ambasador Hil predsednika Vučić upozna sa električnim vozilima Ford i Rivijan, koji su deo izložbe postavljene u dvorištu rezidencije na Dedinju

Ambasada SAD u Srbiji slavi Dan nezavisnosti: Vučić stigao u rezidenciju Kristofera Hila
Copyright Instagram printscreen/ buducnostsrbije

Tradicionalnim prijemom u rezidenciji američkog ambasadora Kristofera Hila, večeras je obeležen nacionalni praznik SAD, Dan nezavisnosti, u znak sećanja na 4. jul 1776. godine kada je u Filadelfiji objavljena Deklaracija o nezavisnosti.

Proslavi prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prijem je bio prilika da ambasador Hil predsednika Vučić upozna sa električnim vozilima Ford i Rivijan, koji su deo izložbe postavljene u dvorištu rezidencije na Dedinju.

Prijemu prisustvuju i premijerka Ana Brnabić, više ministara, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, predstavnici institucija, verskih zajednica, opozicije, diplomatskog kora...

 

 

Na početku ceremonije, američki marinci svečano su predali zastavu SAD ambasadoru Hilu, koji je organizator svečanosti zajedno sa suprugom Džuli.

Usledilo je intoniranje himni SAD i Srbije, koje su početkom februara obeležile 142 godine uspostavljanja diplomatskih odnosa, a potom i govor ambasadora Hila.

Među zvanicama je i David Vujić jedini živi, preostali inženjer srpskog porekla iz grupe Serbo 7, koji su imali važnu ulogu u Misiji Apolo 11, a u Beograd je došao u okviru nacionalne kampanje obeležavanja osam decenija kulture sećanja na Nikolu Teslu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike