Oglasio se Haradinaj: Kurti da posluša Amerikance

27.06.2023

17:29

0

- Tražim od vlade tzv. Kosova da uzme u obzir savet američkog sekretara Blinkena i svih naših saveznika za povratak normalnosti na severu od danas, rekao je Haradinaj.

Oglasio se Haradinaj: Kurti da posluša Amerikance
Ramuš Haradinaj - Copyright TV Happy printscreen

Predsednik AAK Ramuš Haradinaj zatražio je od vlade tzv. Kosova da razmotri savet američkog sekretara Entonija Blinkena i drugih saveznika za deeskalaciju situacije na severu.

On je u objavi na Fejsbuku napisao da to znači momentalno uklanjanje specijalnih jedinica iz opštinskih objekata, ostavke aktuelnih gradonačelnika, raspisivanje novih izbora i sprovođenje briselskog i ohridskog sporazuma.

„Tražim od vlade tzv. Kosova da uzme u obzir savet američkog sekretara Blinkena i svih naših saveznika za povratak normalnosti na severu od danas. To znači hitno uklanjanje specijalnih jedinica iz objekata opština na severu i da nastavljaju svoje zakonske obaveze za održavanje reda i mira u ovom delu zemlje, da predsednici opština sa poslednjih tamošnjih izbora odmah podnesu ostavke, da raspišu slobodne izbore u ove četiri opštine, u skladu sa zakonskim okvirom tzv. Kosova, uz učešće svih, bez uslova i uz međunarodne garancije, da se premijer Kurti vrati primeni Briselskog i Ohridskog sporazuma, u skladu sa Ustavom tzv. Kosova. Razvoj događaja ulazi u opasnu fazu i vreme ističe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike