Vučić razgovarao sa Blinkenom: Policija tzv. Kosova potpuno arbitrarno hapsi Srbe

26.06.2023

17:17

0

Državni sekretar Blinken insistirao je na smirivanju situacije na severu Kosova i Metohije i u potpunosti podržao evropski plan za deeskalaciju

Vučić razgovarao sa Blinkenom: Policija tzv. Kosova potpuno arbitrarno hapsi Srbe
Copyright Printscreen / Instagram / buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom kome je rekao da se Srbija ponaša ozbiljno i odgovorno, ali da specijalne snage policije tzv. Kosova svakog dana potpuno arbitrarno hapse pripadnike srpskog naroda i zatražio je puštanje svih uhapšenih Srba na slobodu.

"Državni sekretar Blinken insistirao je na smirivanju situacije na severu Kosova i Metohije i u potpunosti podržao evropski plan za deeskalaciju", navodi se u saopštenju Pres službe predsednika.

Vučić je rekao i da su "ostavke i hitno povlačenje lažnih gradonačelnika iz zgrada u četiri opštine na severu Kosova, kao i specijalnih snaga kosovske policije, od ključnog značaja za smirivanje tenzija". 

Državni sekretar Blinken je predsedniku Vučiću čestitao na tome što je Beograd dobio organizaciju EXPO 2027, pobedivši, između ostalog, i Minesotu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike