Nenadu Orloviću određen pritvor od 30 dana: Teror nad Srbima na KiM se nastavlja

24.06.2023

16:56

0

Tužilaštvo Orlovića tereti za napad na Kfor na protestu 29. maja u Zvečanu, ali i prisustvo na barikadama u decembru mesecu prošle godine

Nenadu Orloviću određen pritvor od 30 dana: Teror nad Srbima na KiM se nastavlja
Copyright Ptintscreen/Youtube /kosovoonline

Nenadu Orloviću koji je u petak uhapšen u Kosovskoj Mitrovici određena je mera pritvora od 30 dana, rekao je za Tanjug njegov branilac, advokat Nebojša Vlajić.

Vlajić je dodao da će podneti žalbu Apelacionom sudu u predviđenom roku.

Tužilaštvo Orlovića tereti za napad na Kfor na protestu 29. maja u Zvečanu, ali i prisustvo na barikadama u decembru mesecu prošle godine.

Orlovića su juče uhapsili pripadnici specijalne jedinice tzv kosovske policije, u severnom delu Kosovske Mitrovice, u auto-perionici gde radi.

Pripadnici tzv. specijalne policije su ga uhapsile u Severnoj Mitrovici, a akciju su izvele četiri jedinice.

 

 

Na snimku sigurnosne kamere vidi se kako Kurtijevi specijalci sa četiri džipa opkoljavaju Nenada Orlovića, koji je u tom trenutku bio bez majice.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da su Albanci na društvenim mrežama objavili sraman snimak Orlovića kako sedi u prostoriji gde ga ispituju, go do pojasa, a na glavu mu je stavljena crna kesa.

- To onda šeruju između sebe, sa raznom muzikom, i hvale se kako muče Srbina, kao što maltretiraju i sve Srbe koji su već uhapšeni - kaže Petković u svom obraćanju. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike