Rakić posle sastanka sa Grenelom: Naš jedini greh je što smo Srbi, tražimo amnestiju za uhapšene

22.06.2023

17:45

0

Kako kažu u Srpskoj listi, sastanak sa Grenelom nije ranije najavljen iz bezbednosnih razloga

Rakić posle sastanka sa Grenelom: Naš jedini greh je što smo Srbi, tražimo amnestiju za uhapšene
Copyright Printscreen/Kosovonline

Predsednik Srpske liste Goran Rakić poručio je nakon sastanka predstavnika Srba sa Ričardom Grenelom, bivšim specijalnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država za dijalog Beograda i Prištine, da srpski naroda opština sa severa traži da se specijalne jednice Rosu povuku, da taj bezbednosni vakuum popuni Euleks i Kfor.

- Drugi zahtev je bio da se svi neosnovano i neopravdano, bez dokaza uhapšeni Srbi puste, amnestiraju. Ne tražimo da se oslobode kriminalci koji su optuženi za ubistva, seksualne delikte, teška krivična dela, samo da svi koji su uhapšeni koji su učestvovali u protestima i na barikadama - rekao je Rakić, koji se zahvalio Grenelu na tome što je došao i saslušao probleme Srba. 

Rakić je naveo i da je zahtev Srba da svi lažni gradonačelnici podnesu ostavku i nakon toga bi mogli da se održe fer i slobodni izbori. Uslov svih uslova je formiranje Zajednice srpskih opština, naveo je on.

- Kada je pitao koji je naš greh, rekli smo prvi što smo Srbi i što želimo da ostanemo na ovim prostorima - rekao je Rakić.

Susretu sa Grenelom prisustvovalo je najviše rukovodstvo Srpske liste, među kojima su predsednik Goran Rakić i potpredsednik Igor Simić, bivši gradonačelnik Opštine Zvečan Dragiša Milović, kao i direktori zdravstvenih i obrazovnih institucija sa Kosova.

Kako kažu u Srpskoj listi, sastanak sa Grenelom nije ranije najavljen iz bezbednosnih razloga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike