Blokada prelaza Merdare i dalje traje: Danas pada odluka o kamionima sa robom stranog porekla

22.06.2023

09:37

0

Građani i prevoznici iz centralne Srbije su blokirali taj administrativni prelaz za sva teretna vozila

Blokada prelaza Merdare i dalje traje: Danas pada odluka o kamionima sa robom stranog porekla
Administrativni prelaz Merdare - Copyright Tanjug/Dopisnik KiM

Na Merdaru je i jutros slab intenzitet saobraćaja, pošto prištinske vlasti ne dozvoljavaju ulazak srpske robe na teritoriju Kosova i Metohije, a građani i prevoznici iz centralne Srbije su blokirali taj administrativni prelaz za sva teretna vozila.

Tokom dana očekuje se odluka učesnika blokade o tome da li će propuštati kamione koji prevoze robu poreklom iz drugih država. Privremene prištinske institucije su u sredu promenile svoju raniju odluku o zabrani ulaska za sve kamione sa srpskim tablicama, i sada dozvoljavaju ulazak onih koji prevoze robu stranog porekla.

Takvih kamiona, međutim, u koloni koja još od 14. juna stoji na ulazu na Kosovo i Metohiju bilo je malo i oni su prošli noćas - potvrdili su policajac i carinik takozvanog Kosova.

FOTO TANJUG/DOPISNIK KIM
 

Na prvobitnu odluku prištinske vlade da zabrani ulaz kamionima koji prenose robu iz centralne Srbije, kao i vozilima sa registarskim tablicama koje izdaje Srbija, reagovali su građani i vozači kamiona, koji su blokirali administrativne prelaze.

Na petnaestak kilometara od Merdara prema Kuršumliji blokada i dalje traje.

Kako je rekao jedan od organizatora blokade, Dejan Milošević, danas će biti odlučeno da li će se propuštati kamioni sa stranom robom. Za sada, u oba pravca, učesnici blokade propuštaju samo putničke automobile.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike