Priština sad dozvoljava ulazak vozilima sa srpskim tablicama, ali samo ako voze robu iz inostranstva: Nastavlja se Kurtijev teror

21.06.2023

22:16

0

Prvi kamion, novopazarskih tablica, prešao je prelaz Brnjak danas kasno posle podne

Priština sad dozvoljava ulazak vozilima sa srpskim tablicama, ali samo ako voze robu iz inostranstva: Nastavlja se Kurtijev teror
Brnjak - Copyright Tanjug/TV Most

Priština je odluku o zabrani prelaska vozila sa srpskim tablicama preko administrativnih prelaza promenila delimično, pa sada dozvoljava kamionima sa srpskim registarskim oznakama koji prevoze isključivo robu iz inostranstva, prenosi Kosovo onlajn.

Prvi kamion, novopazarskih tablica, prešao je prelaz Brnjak danas kasno posle podne.

Ranije danas vozači kamiona sa srpskim registarskim oznakama, kojima već sedmi dan nije dozvoljeno da uđu na teritoriju Kosova i Metohije, blokirali su saobraćaj na pola sata na putnom pravcu Kosovska Mitrovica - Raška kod administrativnog prelelaza Jarinje. 

Oni od ponedeljka ne dozvoljavaju prelaz preko Jarinja kolegama, vozačima teretnjaka sa RKS tablicama, ali i tablicama država iz regiona. 

Na taj način izražavaju protest i neslaganje sa odlukom privremenih prištinskih institucija da se zabrani ulaz kamiona sa oznakama gradova i opština iz centralne Srbije, a i srpske robe u južnu srpsku pokrajinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike