Evrokomora traži ukidanje zabrane ulaska robe na tzv. Кosovo: Blokade i sprečavanje trgovine štete čitavom regionu

20.06.2023

21:49

0

- Ponovio sam kolegama iz evropskih privrednih komora da blokade i sprečavanje trgovine šteti ne samo Beogradu i Prištini, već i čitavom regionu - Marko Čadež.

Evrokomora traži ukidanje zabrane ulaska robe na tzv. Кosovo: Blokade i sprečavanje trgovine štete čitavom regionu
Copyright Kosovo online

Članice Evrokomore, najveće evropske poslovne asocijacije koja okuplja oko 20 miliona kompanija, zatražile su ukidanje blokade ulaska robe iz centralne Srbije na tzv. Кosovo, koju je nedavno uvela Priština, saopštila je Privredna komora Srbije.

Predsednik PКS Marko Čadež, koji učestvuje na Svetskom kongresu komora u okviru koje je održana Generalna skupština Evrokomore u Ženevi, kaže da su članovi ove organizacije podržali stav Кomorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana i zajedničku izjavu sa predsednikom Privredne komore tzv. Кosova, Ljuljzimom Rafunom, o deeskalaciji situacije na tzv. Кosovu.

"Ponovio sam kolegama iz evropskih privrednih komora da blokade i sprečavanje trgovine šteti ne samo Beogradu i Prištini, već i čitavom regionu. Ukazao sam i na štetu koje trpe kompanije koje su u vlasništvu biznismena iz EU koje rade u Srbiji, a koja se meri stotinama miliona evra", rekao je Čadež, a navodi se na sajtu PKS.

Čadež, koji je član borda direktora i kopredsedsedavajući Odbora za proširenje i susedstvo Evrokomore, naglasio je na sastanku značaj dalje podrške evropskog udruženja komora procesu proširenja i integracije regiona Zapadnog Balkana u jedinstveno tržište EU.

Tokom dvodnevne Skupštine, Čadež će imati i više bilaternih sastanaka sa predsednicima privrednih komora iz Evropske unije, Ukrajine i predstavncima evropskih kompanija.

Skupština Evrokomore, najveće privredne organizacije Evrope, ove godine se održava u sklopu Svetskog kongresa komora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo Online

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike