Vučević sa mađarskim kolegom o jačanju saradnje: "Međusobna podrška od značaja za stabilnost u regionu!"

20.06.2023

12:46

0

Ministar odbrane Mađarske saglasio se da je saradnja u oblasti odbrane između dve zemlje veoma razvijena

Vučević sa mađarskim kolegom o jačanju saradnje: "Međusobna podrška od značaja za stabilnost u regionu!"
Copyright FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bs

Ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ministrom odbrane Mađarske Krištofom Šalajem Bobrovničkim na marginama Prve sednice Strateškog saveta za saradnju Republike Srbije i Mađarske na Paliću.

Tom prilikom konstatovali su da je saradnja dve zemlje u oblasti odbrane veoma sadržajna.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane zaključeno je i da postoji potencijal za dalje jačanje saradnje, naročito u oblastima vojno-vojne i vojnotehničke saradnje, što bi uticalo i na unapređenje sveukupnih odnosa Srbije i Mađarske.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bs
 

 

Ministar Vučević naglasio je da je u veoma izazovnim vremenima za evropsku i globalnu bezbednost, međusobna podrška i saradnja Srbije i Mađarske od izuzetnog značaja za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

Dodatno je podvukao značaj realizacije Strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske koji može da posluži kao primer kako druge zemlje treba da razvijaju i neguju iskreno prijateljstvo.

Ministar odbrane Mađarske saglasio se da je saradnja u oblasti odbrane između dve zemlje veoma razvijena i da se očekuje njeno dodatno intenziviranje na svim poljima od zajedničkog interesa, što će pozitivno uticati na unapređenje ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje.

Posle Sednice Strateškog saveta za saradnju, kojoj prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Mađarske Katalin Novak i premijeri Srbije i Mađarske Ana Brnabić i Viktor Orban, dva ministra će potpisati Sporazum o unapređenoj strateškoj saradnji u oblasti odbrane, što predstavlja potvrdu opredeljenja za dalje intenziviranje saradnje u oblasti odbrane dve zemlje.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike