Koja je njegova krivica, zato što je Srbin? Sestra uhapšenog Srbina Dalibora Spasića na protestu u Leposaviću izgovorila potresne reči

19.06.2023

14:59

0

"Stradaju samo zato što su Srbi i što se ne odriču svojih korena i svete srpske zemlje", rekla je Danka Spasić

Koja je njegova krivica, zato što je Srbin? Sestra uhapšenog Srbina Dalibora Spasića na protestu u Leposaviću izgovorila potresne reči
Copyright Kosovo onlajn

Sestra uhapšenog Dalibora Spasića, Danka izjavila je danas da je njen brat kriv samo zato što je Srbin i što želi da ostane na KiM.

Ona je na protestu u Leposaviću rekla da danas, 6,5 vekova nakon Kosovskog boja i dalje traje "bitka na Kosovu i za Kosovo", javlja dopisnik Tanjuga. 

- Opet su došla crna i mračna vremena za naš narod, opet Srbi stradaju na pravdi Boga, oni nedužni, a ipak su nekome krivi. Stradaju samo zato što su Srbi i što se ne odriču svojih korena i svete srpske zemlje, Kosova - rekla je Spasićeva. 

Kako je rekla, tzv. Kosovska policija je pre dva dana na Jarinju uhapsila njenog brata Dalibora i označila ga kao zlikovca i kriminalca.

- Svi oni koji znaju ko je Dalibor Spasić, znaju da je on mnogo dobar čovek, častan, pošten, zdravstveni radnik. Nema onoga kome nije pomogao.On nije zlikovac, nije kriminalac, on je dobar čovek, otac, sin, suprug, brat. Ovo je mnogo teško. Uhapšen je pred ženom i malim detetom. Oni su i dalje u neverici i šoku kao što smo i mi. Zašto je uhapšen? Koja je njegova krivica? Zato što je Srbin, zato što je sa Kosova -  rekla je Spasićeva. 

Istakla je da protiv njega ne postoje dokazi.

- Zašto Evropa i svet ćute, zašto svi ćute? Da li treba svako od nas da strepi strahuje da će biti sledeći? I šta nas čeka sutra? Zar nam više ne daju da mirno protestujemo protiv nepravde, kao što je to moj brat činio? Zar više nemamo prava da se borimo za svoja prava - rekla je ona.

Tanjug
 

Danas se u Leposaviću održava protestni skup podrške uhapšenima Nemanji Vlaškoviću i Daliboru Spasiću koje privremene prištinske institucije terete za navodne napade na albanske novinare.

Okupljeni su nosili transparente "stop nasilju", "Srbi hoće mir", "Ne tucite nam decu" i "Ovo je naša zemlja, ostavili su nam je preci".

Takozvana kosovska policija je danas uhapsila i Uroša Vukašinovića, radnika Telekoma Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike