Nisu ih sprečili ni loše vreme i kiša: Nekoliko hiljada Srba okupilo se u Kosovskoj Mitrovici kao znak podrške uhapšenim Srbima (FOTO)

16.06.2023

13:06

0

Učesnici nose transparente na kojima piše "Stop teroru nad nevinim Srbima" ,"Sever je bio miran dok Kurtijevi specijalci nisu došli", "Svi smo mi Lune" i druge

Nisu ih sprečili ni loše vreme i kiša: Nekoliko hiljada Srba okupilo se u Kosovskoj Mitrovici kao znak podrške uhapšenim Srbima (FOTO)
Copyright FOTO TANJUG/STR

Nekoliko hiljada Srba okupilo se danas u 13 časova kako bi u mirnoj protestnoj šetnji podržali uhapšene Miluna Milenkovića Luneta, Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića. Njih je neosnovano uhapsila tzv. Kosovska policija.

U protestu ih nisu sprečili loše vreme i kiša, a kolonu predvode deca, sportisti kik boks kluba "Kosovska Mitrovica" čiji je Lune trener, kao i prijatelji i porodice uhapšenih Srba.

Učesnici nose transparente na kojima piše "Stop teroru nad nevinim Srbima" ,"Sever je bio miran dok Kurtijevi specijalci nisu došli", "Svi smo mi Lune" i druge.

Učesnici protesta najavili su da će nastaviti da se okupljaju.

Predsednik Sportskog saveza Kosova i Metohije Goran Kovač, izjavio je da je današnji protest još masovniji i pozvao na novo okupljanje u ponedeljak.

- Ovo je drugi protest, još masovniji nego onaj prvog dana, pozvao sam ove ljude i ovaj narod da dođu u ponedeljak u isto vreme na isto mesto i da još veličanstvenije podržimo našu braću koja nepravedno leže u albanskim kazamatima i da im damo podršku. Oni će to da čuju, oni će to da vide, neko će da im prenese. Dok god su oni tamo i mi ćemo biti ovde i davaćemo im podršku da konačno i oni budu na slobodi i budu ovde sa nama - rekao je on.

Trener Kik-boks kluba iz Kosovske Mitrovice Milun Lune Milenković uhapšen je 13. juna od strane tzv. Kosovske policije. 

Lune nema nikakav kriminalni dosije već najviša odličja i pehare kao vrhunski sportista.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike