Advokat Srbina uhapšenog na KiM: Ne postoji nijedan dokaz da je učinio ono za šta ga Priština tereti

15.06.2023

22:24

0

Što se tiče njegovog fizičkog stanja ne mogu da pričam, ali on je čvrst i hrabar i siguran sam da će da izdrži tu nepravdu koja mu je naneta - istakao je Vlajić

Advokat Srbina uhapšenog na KiM: Ne postoji nijedan dokaz da je učinio ono za šta ga Priština tereti
Copyright Tanjug/str

Nebojša Vlajić, advokat uhapšenog trenera Kik boks kluba iz Kosovske Mitrovice Miluna Milenkovića Luneta (35), kojem je Osnovni sud u Prištini po nalogu tužilaštva odredio pritvor u trajanju od 30 dana zbog navodnog krivičnog dela terorizma, i koji je prosleđen na izdržavanje kazne u Zatvorsku ustanovu Visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva, uložiće žalbu Apelacionom sudu Kosova na pomenutu sudsku odluku.

Vlajić za "Novosti" kaže da ne postoji nijedan dokaz za delo koje je navodno počinio Milenković.

- Što se tiče njegovog fizičkog stanja ne mogu da pričam, ali on je čvrst i hrabar i siguran sam da će da izdrži tu nepravdu koja mu je naneta, jer znamo da je siguran, da nije kriv ni za šta, ali i da ima podršku, ne samo svoje porodice, već i svog naroda - ističe advokat Vlajić.

Tanjug/str
 

Žalbu na odluku o pritvoru do 30 dana Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću uložiće, takođe, njihovi branioci.

Budući da je Apelacioni sud potvrdio prvobitnu sudsku odluku o produžetku pritvora Petroviću i Obrenoviću, prema rečima advokata Predraga Miljkovića, odbrana će podneti žalbu za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu takozvanog Kosova.

- Moj klijent Dušan Obrenović je fizički bolje, ali je i dalje uplašen, a sud je odbio zahtev za njegov premeštaj u pritvor u Mitrovici - kaže advokat Miljković.

I dok je Milun Milenković Lune optužen na terorizam, to jest stavlja mu se na teret napad na prostorije Opštinske izborne komisije u Mitrovici krajem prošle godine, Petrović i Obrenović se terete za nerede u Zvečanu 29. maja, iako su brojni snimci poklazali da su oni izvučeni iz mase okupljenih građana pre početka sukoba u kojima nisu ni mogli da učestvuju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike