Bivši gradonačenik Severne Mitrovice Milan Radojević: Srbi na severu KiM uplašeni, Kurtijev teror ne jenjava

19.06.2023

13:59

0

"Na žalost ne vidimo reakciju međunarodne zajednice, ni na hapšenje, targetiranje, maltretiranje"

Bivši gradonačenik Severne Mitrovice Milan Radojević:  Srbi na severu KiM uplašeni, Kurtijev teror ne jenjava
Milan Radojević - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Bivši gradonačenik Severne Mitrovice Milan Radojević ocenio je danas povodom hapšenja muškarca srpske nacionalnosti U.V. u Leposaviću, zbog sumnje da je umešan u napad na novinare 16. juna, da su Srbi na severu Kosova i Metohije uplašeni kao i da "teror" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija "ne jenjava".

"Na žalost ne vidimo reakciju međunarodne zajednice, ni na hapšenje, targetiranje, maltretiranje. Hapsi ljude bez dokaza, a mi imamo dokaze da oni nisu učestvovali u incidentima za koje se osuđuju. Njima se odmah sudi. Za mene je šok da svi ćute na targetiranje", rekao je Radojević za TV Pink.

24sedam/Goran Sivački
 

 


Dodao je da se na terenu ne vidi promena situacije na bolje,već da je ona svakim danom sve gora i gora.

"Njihova policija tipuje ljude, a onda zajedno uveče sa ROSU, traže te ljude. Lov na Srbe sa teriotorije Kosova je davno otvoren. Situaciju pokušavamo da održimo mirnom, ali je to trenutno nemoguće", dodao je Radojević.

Kako je rekao, "postavlja se pitanje da li je Kurti toliko moćan", obzirom na to da niko ne reaguje na "njegov teror koji postaje sve žešći i žešći".

"Naše opšptine su male, i primetno je kada dođe neko sa strane, ko tu ne živi. Ljudi svakodnevno javljaju da primećuju ljude u civilu, koji ne govore srpski jezik, i sve to izaziva paniku među Srbima. Vidimo da se pritisak nastavlja, a lično mislim da Kurti neće stati, da će ići do te granice dok ne dođe do žrtava", zaključio je Radojević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike