Uslovna kazna za napadača na Lava Pajkića: Okrivljeni priznao krivicu

15.06.2023

20:30

0

On je prilikom sašlušanja izrazio kajanje i uputio izvinjenje oštećenom, saopštilo je Tužilštvo

Uslovna kazna za napadača na Lava Pajkića: Okrivljeni priznao krivicu
sahrana ksenija vucic foto katarina (10) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu U.U. je priznao da je 9. juna fizički nasrnuo na državnog sekretara Lava Pajkića, nakon čega je osuđen na uslovnu kaznu.

U.U. je prilikom sašlušanja izrazio kajanje i uputio izvinjenje oštećenom, saopštilo je Tužilštvo.

U saopštenju Tužilaštvo ukazuje da je, imajući u vidu priznanje okrivljenog i činjenicu da nije prethodno osuđivan, sa njim u prisustvu branioca zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela kojim je predviđeno da mu se izrekne uslovna osuda.

Nakon toga, Prvi osnovni sud u Beogradu je doneo presudu kojom je prihvatio navedeni sporazum, navodi se, ali ne precizira na koju je kaznu osuđen Pajkićev napadač.

Okrivljeni je 9. juna u večernjim časovima prišao sa leđa Pajkiću, koji se kretao ulicom, i fizički nasrnuo na njega nanevši mu nekoliko udaraca, usled kojih je oštećeni zadobio lake telesne povrede.

Tužilaštvo je poručilo da je ovaj postupak okončan u najkraćem roku, a pored toga što se izrečenom krivičnom sankcijom, kao i efikasnošću u postupanju, postiže, kako navode, svrha specijalne prevencije, isti predstavljaju i upozorenje i poruku drugim osobama da se ne toleriše bilo koji vid nasilja.

Dodaju i da se šalje poruka i da će svako ko učini krivično delo sa elementima nasilja biti procesuiran sa naročitom hitnošću, shodno preporuci Vrhovnog javnog tužilaštva od 5. maja.

Bonus video

 

je prilikom sašlušanja izrazio kajanje i uputio izvinjenje oštećenom, saopštilo je Tužilštvo.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike