Gradonačelnik Novog Sada sa predstavnicima turističkih organizacija regiona (FOTO)

15.06.2023

18:51

0

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku od januara do aprila ove godine, Novi Sad je posetilo više od 62.000 turista, od toga 37.000 bili su strani turisti

Gradonačelnik Novog Sada sa predstavnicima turističkih organizacija regiona (FOTO)
Milan Đurić - Copyright Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sastao se u Gradskoj kući sa predstavnicima turističkih organizacija iz regiona - Beograda, Budve, Herceg Novog, Skoplja, Tuzle, kao i sa predstavnicima Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Novog Sada - Grada domaćina, povodom razmatranja mogućnosti regionalnog povezivanja kroz formiranje mreže turističkih gradova, saopšteno je danas iz novosadske Gradske kuće.

''Drago mi je da je inicijativa za formiranje mreže turističkih gradova pokrenuta u Novom Sadu, te da nakon njene formalizacije možemo da krenemo i u promociju. Povezivanje gradova u regionu, umrežavanje sajmova, manifestacija i događaja koji se organizuju u našim gradovima odlična je prilika za deljenje iskustava i dodatnu promociju gradova, kako bismo privukli nove turiste. Treba da nastavimo da koristimo turističke potencijale koje imamo, ali i otvorenost i dostupnost naših gradova'', poručio je Đurić na svom Instagram profilu.

On je dodao da je jedan od razloga ove inicijative svakako veliki broj turista koji u Novi Sad dolaze iz zemalja regiona godinama unazad. Promocija mreže turističkih gradova razvijaće se u pravcu što većeg približavanja potencijalnim turistima, gde će gradovi, pored nastupa na sajmovima turizma i kampanjama putem elektronskih i drugih medija, predstaviti svoju destinaciju na najvećim regionalnim manifestacijama i festivalima, koji generišu najviše posetilaca, navodi se u saopštenju Gradske kuće Novog Sada.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku od januara do aprila ove godine, Novi Sad je posetilo više od 62.000 turista, od toga 37.000 bili su strani turisti. Oni su ostvarili blizu 168.000 noćenja. To je rast u odnosu na prošlu, do sada rekordnu godinu od oko 28 odsto u dolascima i 23 procenta u noćenjima turista, dodaje se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike