Šetnja podrške uhapšenom Milunu Lunetu Milenkoviću: Na čelu povorke su deca Kik boks kluba "Kosovska Mitrovica" (FOTO)

14.06.2023

17:32

0

Protest su predvodili članovi kik boks kluba, noseći osvojene trofeje, dok su građani skandirali "Lune, Lune"

Šetnja podrške uhapšenom Milunu Lunetu Milenkoviću: Na čelu povorke su deca Kik boks kluba "Kosovska Mitrovica" (FOTO)
Protestna šetnja - Copyright Tanjug/str

Nekoliko hiljada građana severa Kosova i Metohije, okupilo se na protestnoj setnji, u znak podrske Milunu Lunetu Milenkoviću, koga je juče brutalno uhapsila kosovska policija. 

Protest su predvodili članovi kik boks kluba, noseći osvojene trofeje, dok su građani skandirali "Lune, Lune".

Građani su se od centra Kosovske Mitrovice uputili prema glavnom Ibarskom mostu.

Na čelu povorke su deca Kik boks kluba "Kosovska Mitrovica" kojem je Lune pripadao i godinama trenirao generacije  sportista i oni su obučeni u sportske komplete kik boks kluba, a sa sobom nose trofeje i medalje koje su s njim i klubom osvajali želeći da i na taj način pokažu da Lune nema nikakav kriminalni dosije već najviša odlična i pehare kao vrhunski sportista. 

Tanjug/str
 

Oni su skandirali "Vratite nam trenera" i poslali mu snažan aplauz.

Magdalena Luković iz kik boks kluba "Kosovska Mitrovica" rekla je da je Milenković njima bio kao roditelj.

- On nama nije bio samo trener, on je nas gledao kao roditelj pre svega. Imali smo sa njim otvoren odnos, gledao nas je kao svoju decu. Baš nam nedostaje. Kao što vidite okupili smo se i tako će biti svakog dana. Znam da kada on ovo bude čuo da će biti veoma ponosan na nas i mi smo ponosni na njega i znamo da može sve da izdrži i obećavamo da neće ostati na ovome - rekla je Magdalena Luković.

Dodala je da je ceo grad uz njega, a pre svega njegova porodica, supruga, deca, mama, sestra, a i čitav kik boks klub.

Tanjug/str
 

Jedna od građanki Kosovske Mitrovice koja je učestvovala u šetnji podrške za Miluna Milenkovića izjavila je juče uhapšen čovek koji je bio primer mladima.

- Juče je sve rečeno, uhapsili su nevinog čoveka naočigled svih nas. Ja sam Srpkinja, rođena ovde, živim ovde. Ja sam samo običan građanin srpske Kosovske Mitrovice, ja ne želim nikome zla pa ni tim Albancima. Ali ovo je stvarno više preteralo svaku meru. Ja se nikoga ne plašim, ja ću sama da idem kroz Bošnjačku mahalu, tu i živim - rekla je ona.

Juniorska svetska prvakinja u kik boksu Nada Petronić iz Kosovske Mitrovice, koju je trenirao uhapšeni Milenković, a koja je takođe danas učestvovala u protestu podrške, rekla je da je zahvaljujući Lunetu ona postala svetski prvak.

Tanjug/str
 

- Ovde smo se danas okupili da bismo isterali pravdu za našeg trenera Luneta. I ovo će se održavati sve dok se Lune ne oslobodi. Lune je od mene napravio svetkog prvaka da nije bilo njega ja ne bih postala svetski prvak, tako da ja sam dužna da ovde sedim sve dok njega ne oslobode", rekla je Petronić.

Protest podrške koji je danas organizovan u severnom delu Kosovske Mitrovice organizovao je Sportski savez Kosova i Metohije, a odazvali su mu se brojni sugrađani koji su oko 13.30 sati počeli da se okupljaju ispred spomenika Caru Lazaru u centru severnog dela Kosovske Mitrovice. 

- Lune je zadužio sve nas, zadužio je naš grad i našu zemlju. Najmanje što možemo je da pružimo podršku Lunetu. U 13.30 okupljanje, a onda ulicom Lole Ribara idemo do raskrsnice kod Tehničke škole da gromoglasnim aplauzom pružimo podršku Lunetu i njegovoj porodici i tu se šetnja završava. Nisi sam, treneru - navodi se u pozivu Sportskog saveza KiM.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike