Dajana Paunović osudila teroristički upad Kurtijevih militanata u Severnu Mitrovicu: "Sa tim čovekom dijalog nije moguć"

13.06.2023

14:12

0

Najnoviji teroristicki upad Kurtijevih militanata u Severnu Mitorvicu jasan je signal da mi sa tim čovekom nikakav dalji dijalog nije moguć.

Dajana Paunović osudila teroristički upad Kurtijevih militanata u Severnu Mitrovicu: "Sa tim čovekom dijalog nije moguć"
Copyright Fondacija Dajana Paunović

Najnoviji teroristički upad Kurtijevih militanata u Severnu Mitrovicu jasan je signal da sa tim čovekom nikakav dalji dijalog nije moguć - rekla je Dajana Paunović, direktorka Fondacije “Dajana Paunović” i dodala da se "boji da ćemo morati da se pripremimo za onu drugu najagoru opciju". 

- Iako smo mir i stabilnost promovisali kao najvisu moguću vrednost i u čije smo očuvanje uložili ogromnu energiju prištinska strana je odlučila da nam nametne rat, od čijeg ishoda ce zavisiti opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - poručila je ona.

Današnjim napadom na goloruku narod Severne Mitrovice, kaže, pređene su crvene linije, a svaki naredni pokušaj upada od strane Kurtijeve paravojske biće krvavo plaćen. 

Privatna arhiva
 

- Koliko god da smo gostoljubiv miroljubiv i dobronameran narod kroz istoriju smo nebrojeno puta pokazali da itekako umemo da se odupremo mnogo jačim zavojevačima. O tome, uostalom, svedoči činjenica da na ovim prostorima postojimo preko 1000. godina, a Kurti i njegovi sledbenici će naučiti lekciju da ćemo na Kosmetu postojati i narednih nekoliko milenijuma - izjavila je Dajana Paunović.

Podsetimo, specijalci Kurtijeve policije tzv. Kosova danas su uhapsili sportistu Milana Luneta Milenkovića na prelazu između severnog i južnog dela Kosovske Mitrovice.

 

 

Pojavio se i snimak privođenja koji prikazuje svu brutalnost Kurtijevih jedinica gde se se vidi kako jedan od njih bukvalno pritiska na zemlju muškarca.

Hapšenje se desilo u trenutku dok su građani okupljeni ispred opštine u Zvečanu i traže slobodu za uhapšene Srbe koji su pritvoreni tokom mirnih protesta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike