Srbi u Leposaviću nastavljaju sa protestom: Vojnici Kfora se i dalje nalaze ispred zgrade opštine

10.06.2023

11:37

0

Noć u Leposaviću protekla je mirno

Srbi u Leposaviću nastavljaju sa protestom: Vojnici Kfora se i dalje nalaze ispred zgrade opštine
Copyright FOTO TANJUG/ STR/bs

Srbi su se i jutros okupili oko opštinske zgrade u Leposaviću da bi izrazili protest zbog prisustva novih albanskih gradonačelnika u sedištima opština na severu Kosova i Metohije i prisustva tzv. kosovske specijalne policije.

Noć u Leposaviću je protekla mirno, a kod sedišta opštine su i dalje vojnici Kfora dok se gradonačelnik Ljuzljim Hetemi, čiji su izbor Srbi bojkotovali, nalazi u samoj zgradi.

Vozila specijalnih policijskih jedinica nalaze se iza zgrade. Do protesta na severu pokrajine došlo je nakon što je tzv. kosovska policija u petak 26. maja nasilno uvela u zgrade opština albanske gradonačelnike izabrane na izborima koje su Srbi bojkotovali.

U ponedeljak 29. maja je, tokom protesta u Zvečanu, došlo do sukoba između specijalaca kosovske policije i pripadnika KFOR-a sa građanima Srbima.

Tom prilikom povređeno više od 50 Srba i preko 20 pripadnika međunarodne mirovne misije. Srbi koji su proteklih dana mirno protestovali u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, zahtevaju da specijalne jedinice tzv. kosovske policije napuste sve četiri opštine i da albanski gradonačelnici ne ulaze u zgrade opština.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike