Ana Brnabić Mariniki Tepić: Razumem da ste lagali i da i dalje lažete

07.06.2023

11:34

0

Premijerka Brnabić odgovorila na tvrdnje Marinike Tepić o povlačenju Predloga zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu

Ana Brnabić Mariniki Tepić: Razumem da ste lagali i da i dalje lažete
Copyright TANJUG/ NEBOJŠA RAUS

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, odgovarajući na tvrdnje potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić o povlačenju Predloga zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu, istakla da nije moguće prodati nacionalne parkove jer Zakon o javnoj svojini jasno kaže da prirodna bogatstva i dobra u opštoj upotrebi mogu biti isključivo u javnoj svojini.

"Razumem da ste lagali i da i dalje lažete", napisala je Brnabićeva na Tviteru odgovarajući Tepićevoj.

"Laž broj 1 - donosimo ovaj zakon kako bismo prodali nacionalne parkove. Odgovor: Nije moguće prodati nacionalne parkove jer Zakon o javnoj svojini jasno kaže da prirodna bogatstva i dobra u opštoj upotrebi mogu biti isključivo u javnoj svojini", istakla je Brnabićeva.

"Laž broj 2 - donosimo ovaj zakon kako bismo omogućili prodaju javnih preduzeća. Odgovor: Da je neko hteo da privatizuje javna preduzeća, mogao je to da uradi i do sada - Zakonom o privatizaciji propisano da predmet privatizacije mogu biti i javna preduzeća. Ili ne znate zakone ili namerno govorite neistinu", istakla je Brnabićeva. 

"Ipak, s obzirom da su ove neistine uznemirile javnost, kao odgovorna vlast koja nema šta da krije, a na inicijativu predsednika Srbije koji je tražio da dodatno komuniciramo sa građanima, povući ćemo predlog zakona na još jedna krug konsultacija. Ovaj zakon je odličan i potreban Srbiji", navela je premijerka Brnabić.

Brnabićeva je tako odgovorila na objavu Tepieveć u kojoj ona tvrdi da je u nedelju u Utisku u ime građana tražila da bude povučen zakon za, kako je napisala, "nameštanje Kopaonika i nacionalnih parkova i preduzeća kriminalcima", i da ju je Brnabićeva u ponedeljak vređala, da je u utorak ujutro branila zakon, a da je on u utorak uveče povučen.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike