Vlada Srbije povlači Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima

06.06.2023

18:53

0

Vlada Srbije povlači iz Skupštine Predlog zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu, rekla je večeras premijerka Srbije Ana Brnabić

Vlada Srbije povlači Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima
premijerka Ana Brnabić - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Vlada Srbije povlači iz Skupštine Predlog zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu, rekla je večeras premijerka Srbije Ana Brnabić.

„Taj zakon je prošao vladu, uputili smo ga u Skupštinu, ali se pojavilo mnogo dezinformacija o tom zakonu, tako da ćemo u četvrtak usvojiti odluku da nam Skupština vrati predlog i ponovo ćemo organizovati javne konsultacije“, rekla je ona za TV Prva.

Najavila je da će vlada u četvrtak održati sednicu na kojoj će usvojiti odluku i „zamoliti“ skupštinu da joj vrati predlog zakona.

„Povući ćemo zakon da bismo dodatno komunicirali sa građanima, nevladinim organizacijama, strukovnim organizacijama. Ponovo ćemo organizovati javne konsultacije“, rekla je premijerka.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Dodala je da „i dalje“ misli da je predlog tog zakona „jako dobar“ jer će po njenim rečima, poboljšati upravljanje svim preduzećima čiji je većinski vlasnik država.

„Cilj ovog zakona je bolje čuvanje nacionalnih i strateških interesa kroz profesionalizaciju upravljanja javnim preduzećima“, rekla je Brnabić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike