Na Trgu slobode obeleženi Dan i slava MUP-a! Đurić: Nastavićemo da ulažemo u policiju - oni su tu kada su najpotrebniji (FOTO)

04.06.2023

15:46

0

Za najmlađe sugrađane realizovana je predstava “Moj drug policajac”

Na Trgu slobode obeleženi Dan i slava MUP-a! Đurić: Nastavićemo da ulažemo u policiju - oni su tu kada su najpotrebniji (FOTO)
Copyright NS Uživo

Na Trgu slobode, upriličena je svečanost povodom Dana i slave Ministarstva unutrašnjih poslova. Izložena je oprema, vozila i edukativni materijal - a za najmlađe sugrađane realizovana je predstava “Moj drug policajac”. Ovoj svečanosti pisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i načelnik Policijske uprave Goran Radonjić.

NS Uživo
 

Đurić: Nastavićemo da ulažemo u policiju

- Pre svega želim da čestitam današnji praznik Ministarstvu unutrašnjih poslova. Takođe i Dan policije. Ovo je lepa promocija MUP-a. Prisutan je novosadski odred Žandarmerije, Vatrogasna brigada, Agencija za bezbednost saobraćaja, pripadnici policije. Njihova prisutnost je veoma važna, edukuju naše najmlađe sugrađane. Zahvalio bih se policijskim službenicima što svakodnevno obavljaju svoje zadatke, iskazuju požrtvovanost odgovornost i privrženost radu - rekao je gradonačelnik Đurić i dodao:

NS Uživo
 

- Nastavićemo da im pomažemo i ulažemo u našu policiju. Oni su bili tu kada su nam bili najpotrebniji. Kada su nas pre desetak dana zadesile poplave, bili su tu svaki dan zajedno sa Vatrogasnom brigadom, Žandarmerijom. To su ljudi koji prvenstveno stavljaju živote svih nas ispred svojih. Na taj način pokazuju pravi primer kako treba da se radi.

Za najmlađe sugrađane realizovana je predstava “Moj drug policajac”. Takođe, osim edukacije za decu obezbeđene su likovne radionice. Uz prisutnost roditelja i stručnog lica, najmlađi su imali priliku da pogledaju vozila iznutra. Penjanje na veštački zid uz pomoć užeta i asistenciju stručnih lica.

NS Uživo
 

Radonjić: Trideset pripadnika PU Novi Sad, štiteći tuđe živote položilo svoj

- Mi sve radimo da vratimo poverenje građana, odnosno sve više da ga osnažimo. Današnji dan smo posvetili našim najmlađim sugrađanima. Da im pokažemo i da znaju da je policajac uvek tu za njih - i da je on njihov najbolji prijatelj - rekao je načelnik Policijske uprave Goran Radonjić i dodao:

NS Uživo
 

- Iskoristio bih priliku da kažem nešto što ne treba nikada da zaboravimo. Trideset pirpadnika PU Novi Sad, štiteći tuđe živote i imovinu svih nas  položilo ono najvrednije, a to je život.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Nsuzivo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike