Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić: Za 2023. planirana je izgradnja 20,1 km novih biciklističkih staza

03.06.2023

12:34

0

Ponosni smo što je jedan od najvažnijih ciljeva Grada Novog Sada da bude prepoznatljiv i funkcionalan kao biciklistički grad - istakao je on

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić: Za 2023. planirana je izgradnja 20,1 km novih biciklističkih staza
Copyright nsuzvio.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obeležio je Međunarodni dan bicikla, koji se proslavlja danas širom sveta, novim videom koji ukazuje koliko je Grad uradio na poboljšanju statusa biciklista i infrastrukture.

- Ponosni smo što je jedan od najvažnijih ciljeva Grada Novog Sada da bude prepoznatljiv i funkcionalan kao biciklistički grad. Danas smo grad sa preko 100 kilometara izgrađenih biciklističkih staza, parkinzima za bicikle i servisom za iznajmljivanje bicikala. Za 2023. godinu planirana je izgradnja 20,1 km novih i održavanje 1 km postojećih biciklističkih staza. Prvi grad smo u Srbiji koji je pokrenuo akciju podrške građanima za kupovinu bicikla kao ekološki poželjnog prevoznog sredstva. Razvoj mreže biciklističkih staza koje povezuju naseljena mesta na teritoriji Grada Novog Sada je od izuzetnog značaja jer, pored povezivanja naseljenih, predstavljaju i obilaznicu međunarodne EuroVelo 6 rute koja predstavlja i deo Nacionalne biciklističke rute. Korišćenje bicikla, pored doprinosa poboljšanju kvaliteta vazduha zbog smanjenja upotrebe automobila, predstavlja i značajan aspekt zdravog životnog stila. Želja nam je da bicikli u sve većoj meri zamene korišćenje automobila i da postanu jedan od simbola Grada Novog Sada - piše na zvaničnoj Instagram stranici prvog čoveka Novog Sada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: nsuzivo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike