Vučić na svečanosti povodom Dana policije i MUP-a: Veoma sam ponosan na posao koji obavlja srpska policija

04.06.2023

11:05 >> 13:10

0

Autor: Ekipa 24sedam

Povodom Dana Ministarstva i Dana policije ministar Bratislav Gašić uputio je danas čestitku svim pripadnicima

Vučić na svečanosti povodom Dana policije i MUP-a: Veoma sam ponosan na posao koji obavlja srpska policija
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje manifestaciji povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije u Palati „Srbija“.

 

Predsednik Srbije sa ministrom policije obilazi predstavnike svih jedinica MUP-a Srbije i konsultuje se da li je potrebno nabaviti dodatnu opremu za ljude.

 

Vučić i Gašić obišli su i najsavremeniji komandno-operativni centar koji raspolaže i prati situaciju sa 4.000 kamera. Ovom prilikom položili su svečanu zakletvu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su primljeni u radni odnos u poslednjih godinu dana.

 

Potom je prikazan kratak film o istoriji MUP-a Srbije.

Tv Pink Printscreen
 

 

Nakon odgledanog promotivnog filma o MUP-u, predsednik i ministar obišli su izloženo naoružanje kojim raspolaže srpska policija.

 

Nakon toga najhrabriji i najpožrtvovaniji u policiji dobili su zaslužena priznanja.

 

-Veoma sam ponosan na posao koji obavlja srpska policija. Kao što retko govorimo, uz ovu najmoderniju opremu, naša helikopterska jedinica će u regionu biti najbolje opremljena po pitanju. Naša policija ipak uz svu opremu i specijalne i anti-terorističke jedinice do žandarmerije i UKP, najvažnije je da imamo najbolje ljude, koji su u potpunosti posvećeni svom poslu, sposobni da se uhvate u koštac sa organizovanim kriminalom i da budu na usluzi građanima. Neretko ih kritikujemo, a uvek se na njih oslanjamo, koji uvek moraju da budu prvi koji će da pomognu. Ministar Gašić je izuzetan domaćin. I dalje ćemo napredovati, verujem da će biti značajno povećanje plate do kraja godine. Hvala što sma danas mogao da vidim sve ove stvari i da pomognem daljem napretku srpske policije, rekao je Vučić u obraćanju okupljenima.

Tv Pink Printscreen
 

 

Kada je reč o protestima i lutki koja predstavlja Vučića na vešalima, predsednik je rekao:.

-Sit sam laži. Imali su vešala i svih ranijih godina, sada su doneli lutku koja predstavlja nečiji kraj, moj posao je da takve gadosti trpim. Ja sam predsednik Republike da čak i ogoljene pretnje smrću trpim, ne znam da li se to goni po službenoj dužnosti, ali to rade svaki dan, dnavno preko 200 pretnji smrću ima na moj račun, zna to ministar Gašić. Do jutros je predato 68.000 cevi i minsko-eksplozivnih sredstava, ovo je najbolja akcija srpske policije. Idemo u Narodnu skupštinu sa izmenama predloga zakona kod kojih pronađemo nelegalno oružje i sve druge...  Govore da sam ja učestvovao u rijalitiju, tamo gde se plesom pomaže drugima, a oni su iz rijalitija na kojima su zarađivali imali dvojicu ubica. Moja vrata su uvek otvorena, radio sam sinoć do 23 sata, jutros sam od pre psam bio u Predsedništvu. Na koju god temu hoće da razgovaraju, na koji način da umirimo situaciju i ujedinimo se po važnim pitanjima, kako da povećavamo plate, da privlačimo investicije. Kada se zauzimaju međunarodni putevi, naša policija ne reaguje, mi silu ne primenjujemo, izbegavamo primenu sile, bez obzira na pravila službe, obavezu primenu sile, da pokažemo da smo demokratski i različiti od onih koji ubiju boga u demonstrantima čim se pojave na ulici. Ta lutka obešenog predsednika Srbije najbolje potvršuje diktatorsku prirodu naše vlasti, rekao je Vučić.

Danas od 11 časova pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu prikazaće veštine, opremu i vozila koja koriste u radu, a građani će imati priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i sa metodama rada različitih organizacionih jedinica policije. Program će posebno biti prilagođen najmlađima koji će uz druženje sa policajcima i igru imati priliku da se bliže upoznaju sa radom policije.

 

 

Povodom Dana Ministarstva i Dana policije ministar Bratislav Gašić uputio je danas čestitku svim pripadnicima.

"Hrabrost, odlučnost i žrtva više od dva veka su sinonimi za srpsku policiju. Profesionalizam, znanje i jačina su njihova odličja koja kroz istoriju nose. Snaga i najveća vrednost Ministarstva unutrašnjih poslova je čovek. Nastavićemo da budemo temelј sigurnosti i bezbednosti i garant zaštiti svakog našeg građanina! Svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova želim srećan Dan Ministarstva i Dan policije", naveo je ministar Gašić na Instagramu.

Ministar Gašić danas je povodom Dana policije i Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, u pratnji najvišeg rukovodstva Ministarstva, položio venac na spomen - obeležje u Ulici omladinskih brigada u Beogradu u znak sećanja na pripadnike policije koji su dali život čuvajući bezbednost građana svoje zemlje.

TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE
 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike