Gojkovićeva o protestima opozicije: Umesto poruka nenasilja - vređanja, omalovažavanja, pretnje vešalima

04.06.2023

10:24

0

Kakve god zadatke i opasne planove da imaju i kakvim god vešalima da prete, Gojkovićeva kaže da je uverena da neće uspeti u nameri da destabilizuju Srbiju

Gojkovićeva o protestima opozicije: Umesto poruka nenasilja - vređanja, omalovažavanja, pretnje vešalima
Maja Gojković - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković, najoštrije je osudila pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na sinoćnjem protestu.

Pretnje su upućene sa "političkog skupa koji je tobože organizovan protiv nasilja, a umesto poruka nenasilja, tačno mesec dana posle stravičnih zločina koji su duboko pogodili naše društvo, upućene su poruke vređanja, omalovažavanja i pretnje vešalima", navela je Gojkovićeva u saopštenju.

"Organizatori takozvanih 'protesta protiv nasilja' jasno su pokazali da niti ih zanima suštinski borba protiv nasilja, niti šta kao društvo možemo da uradimo za decu i njihovu veću bezbednost, već da su zapravo inspiratori podela i mržnje i da ih jedino vode politički ciljevi, napadi i pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću, koje su sinoć iznete", naglasila je ona.

Kakve god zadatke i opasne planove da imaju i kakvim god vešalima da prete, Gojkovićeva kaže da je uverena da neće uspeti u nameri da destabilizuju Srbiju, da podriju njenu snagu i napore da vodi svoju, samostalnu i odgovornu politiku.

Kako je navela, Srbiji je danas u ovim teškim vremenima za našu državu i naš narod na Kosovu i Metohiji, potrebno zajedništvo i jedinstvo, dijalog u društvu na koji predsednik poziva, a ne brutalne pretnje i napadi na predsednika koga na izborima ne mogu da pobode.

"Ne sporim nikom pravo na političko delovanje, da bude član neke stranke i da je podržava, ali zašto misle da mogu da ubede građane Srbije da nisu tu zbog politike, a zapravo jedino što ih okuplja je želja da napadaju predsednika Srbije? Ako toliko veruju da imaju podršku građana zašto beže od izbora, i zašto im je glavni cilj da bez provere izborne volje dođu do nekakve tehničke i prelazne vlade, i zašto prete vešalima", upitala je Gojkovićeva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike